Pijan in prehiter kranjski policist povzročil prometno nesrečo

Pripravila Vesna Lovrec
10.03.2019 20:40

V policijskih vrstah, kjer bi se morali prvi zavedati, kako hudo nevarna je udeležba v prometu pod vplivom alkohola, se tovrstni incidenti vrstijo eden za drugim.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čeprav je hud prekršek storil v prostem času, so uniformirancu izdali pisni opomin pred redno odpovedjo pogodbe o delu. Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Potem ko so policisti v prometu zasačili pijanega vodjo mariborskih kriminalistov Roberta Mundo, predtem tudi dva uniformiranca iz Generalne policijske uprave in ljubljanske policijske uprave, so na 24ur.com popoldne razkrili še eno tovrstno nedopustnost v policijskih vrstah, ki pa je ostala dolgo skrita. Govor je o bivšem komandirju Postaje prometne policije Kranj, zdaj šefu operativno-komunikacijskega centra v Policijski upravi Kranj, Jožetu Pasarju. Po poročanju 24ur izhaja, da je Pasar pošteno čez dovoljeno mejo napihal natanko en teden po zasačenju Munde in zaradi prehitre vožnje celo povzročil prometno nesrečo. Tudi on se je napil v prostem času. Službo je sicer ohranil, ga je pa doletelo opozorilo pred odpovedjo.
V kranjski policijski upravi zaradi varovanja osebnih podatkov, čeravno gre za javnega uslužbenca na vodstvenem položaju, niso razkrili imena uslužbenca, so pa za 24.ur potrdili, da je zaposlen v PU Kranj, in razložili, kaj je bil njegov prekršek. "Prejšnji mesec je bil v prostem času zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola nad dovoljeno mejo udeležen v prometni nesreči z materialno škodo na območju Ljubljane," so o svojem kolegu sporočili iz PU Kranj. Globo zaradi prehitre vožnje je že poravnal, postopek v povezavi z alkoholom, kar je tudi prekršek, pa poteka pred pristojnim okrajnim sodiščem. Pri tem gre poudariti, da je imel uniformiranec v krvi 0,62 mg/l alkohola, kar bi, če bi se v nesreči kdo poškodoval, pomenilo kaznivo dejanje nevarne vožnje, in ne samo povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.
Ljubljanska policijska uprava je za 24ur opisala nesrečo. Uniformiranec jo je povzročil 16. februarja okoli sedmih zvečer v kraju Velike Lese. Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom so policisti ugotovili, da se je nesreča zgodila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika osebnega vozila. V nesreči je bila udeležena še ena voznica, prav tako osebnega vozila. Kot so dodali v PU Kranj, "je po opravljenem ogledu nesreče uslužbenec o dogodku prvi sam obvestil direktorja policijske uprave (Boštjana Glaviča, op. p.), ki je pristojni službi proti njemu takoj naročil uvedbo notranjevarnostnega postopka. V postopku je bil predlagan ukrep izdaje pisnega opozorila pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi, generalna direktorica policije (Tatjana Bobnar, op. p.) je ukrep tudi sprejela. Opozorilo pred odpovedjo je bilo že izdano. Zaradi nemotenega opravljanja nalog se proti uslužbencu izvaja tudi organizacijski ukrep začasne napotitve na drugo delo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta