Po 35 letih dognali, kdo je dekletce, zabetonirano v TV-omarico in odvrženo v gozd

Va
14.11.2023 11:31

Ameriška policija je po desetletjih le prišla na pravo sled in priprla mater ter njenega bivšega partnerja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Trupelce, ki ga je daljnega decembra 1988 na smetišču v gozdu, v omarici za TV, polni betona, našel neki moški, poklical šerifov urad, nakar so sprožili kriminalistično preiskavo, je po dolgih 35 letih le dobilo ime in priimek.   

Testi DNK in ključna informacija, ki je policijo dosegla letos, so končno omogočili identifikacijo takrat petletne deklice, o kateri se je desetletja govorilo kot o Jane Doe. Njeno pravo ime je Kenyatta Odom in njena danes 56-letna mati ter njen takratni partner sta s 35-letnim ovinkom obtožena za uboj, okrutnost in prikrivanje zločina ter v priporu.

Zločin se je zgodil v Albanyju v Georgii v ZDA. Policisti so pred 35 leti v zabetonirani TV-omarici našli torbo z dekličinim truplom. Carl James, danes šerif, takrat pa eden od detektivov v tem primeru, je priznal, da ni bil pripravljen na strašen prizor, ki jih je pričakal. 

Od takrat naprej je policija preverila na stotine sledi, a večina jih ni privedla nikamor. Edino, kar bi lahko bilo nakazovalo na identiteto trupelca, je bil izvod časopisa The Albany Herald, ki so ga našli v bližini. 

Lanskega decembra je policija še enkrat zaprosila za pomoč javnost in ponudila 5000 dolarjev nagrade za kakršnekoli informacije v zvezi s tem nerešenim primerom.    

Bili so uspešni. Januarja letos jih je poklicala neka ženska in povedala, da se spomni izginotja. Mati deklice da je trdila, da je odšla živet z očetom, klicateljica pa temu ni nikdar prav verjela. 

Ta prijava je policijo naposled pripeljala do osumljencev. Policija podrobnosti ne razkriva, tudi motiva ne. V obtožnici naj bi pisalo, da je dekletce umrlo, potem ko so ji noge porinili v vrelo vodo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta