Po čelnem trčenju je reševalno vozilo odbilo v skalo, umrl je 85-letni potnik v rešilcu

Le.V.
19.07.2021 08:31
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pgd Slovenj Gradec

Na Koroškem se je v nedeljo zvečer zgodila huda prometna nesreča, za posledicami katere je umrl 85-letni moški, ki je bil potnik v reševalnem vozilu. Počilo je v kraju Sele Vrhe v občini Slovenj Gradec. Ura je bila 22.13, ko je 24-letni voznik reševalnega vozila vozil proti Kotljam in v desnem nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom. Reševalno vozilo je pričelo drseti na nasprotni vozni pas, po katerem je takrat pravilno pripeljal 26-letni voznik osebnega avtomobila. Reševalno vozilo je čelno trčilo vanj, nakar ga je odbilo izven vozišča, kjer je najprej trčilo v obcestni robnik, nato pa v skalo na travniku. Reševalno vozilo je obrnilo na bok.

Nesrečni 85-letnik, ki se je nahajal v oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila, se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju. V oskrbovalnem prostoru sta ga spremljala 21-letni reševalec in 75-letni potnik, ki sta se v nesreči lažje poškodovala, prav tako voznik reševalnega vozila. Šestindvajsetletni voznik osebnega avtomobila pa se je v čelnem trčenju hudo poškodoval. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta za ves promet zaprta štiri ure in pol.

Na območju celjske policijske uprave, pod katero spada tudi Koroška regija, je za posledicami prometne nesreče letos umrlo že 13 ljudi. Lani v enakem obdobju je celjska policijska uprava zabeležila štiri smrtne žrtve prometnih nesreč.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta