Po klicu občana na 113: Ni bila ugrabitev

Danijel Cek
09.08.2023 19:15

​Policisti so ugotovili, da je trojica v kombiju, dve ženski in moški, krepko pijana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Moški in ženska sta iz Izole s kombijem odpeljala skoraj nezavestno žensko. Fotografija je simbolna.
Moški in ženska sta iz Izole s kombijem odpeljala skoraj nezavestno žensko. Fotografija je simbolna.
Pu Koper

V nedeljo 20 minut čez deveto uro zvečer je na 113 poklical občan iz Izole, ki je na sprehodu s psom v Jagodju opazil skoraj nezavestno žensko, ki je ležala na tleh. Približala se ji je druga ženska, jo dvignila s tal, stlačila v tovorni kombi, nato pa je sedla v kabino kombija, voznik pa je odpeljal. Očividec naj bi bil celo spregovoril nekaj besed s prisebno žensko, ta naj bi mu rekla, da je vse v redu, vseeno pa se mu je zdelo sumljivo, da bi moški in ženska drugo žensko kar pobrala in odpeljala.

Policistom je natančno povedal, kaj se je zgodilo, in opisal kombi, tako da jim je bistveno olajšal delo. Trojica se je s kombijem odpeljala proti Belvederju, tam očitno zapeljala na štiripasovnico in nadaljevala pot proti Kopru. Policisti so kombi opazili na štiripasovnici skozi Koper, ga dohiteli in ustavili na izvozu za Bertoke. V kabini tovornega kombija so našli 35-letnega državljana Italije, ki je kombi vozil, in državljanko Hrvaške, zadaj pa ležečo drugo državljanko Hrvaške. Izkazalo se je, da je trojica le intenzivno popivala po Izoli, očitno pa je skoraj nezavestna Hrvatica nekoliko pretiravala in izgubila tla pod nogami.

Policisti so 35-letnika preskusili z alkotestom, ki je pokazal 0,57 miligrama (1,18 promila) alkohola, zato so mu prepovedali vožnjo. Za volan se je nato usedla prisebna Hrvatica, ki so jo prav tako preskusili z alkotestom. Njej je naprava sicer pokazala nekaj manj alkohola, 0,49 miligrama oziroma 1,02 promila, zato tudi njej niso dovolili voziti kombija. Druga Hrvatica, ki je bila komaj prisebna, ni niti poskusila voziti, ker ne bi imelo nobenega smisla. Italijanu so policisti izrekli kazen, Hrvatici pa ne, ker je napihala, preden je avto premaknila z mesta. Ponje so nato morali priti prijatelji, ki so odpeljali kombi z njimi vred na zaslužen počitek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta