Po poplavah na Celjskem: Ne čutita se kriva za smrt dveh mladih

Gordana Possnig Gordana Possnig
23.09.2019 18:50

Na celjskem sodišču so opravili predobravnavni narok zaradi povzročitve splošne nevarnosti, ki se je končala s smrtjo dveh mladih ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janko Drča (levo) in Marko Krajnc, dva izmed obdolžencev za tragedijo ob poplavah na Vranskem 2014.
Gordana Possnig

Pet let je minilo 13. septembra od velikih poplav, ki so po hudem neurju zajele Slovenijo. Tedanje poplave so terjale tudi življenji dveh mladih ljudi. Takrat 17-letna Lara Safran in njen 30-letni bratranec Miha Baloh, sodelavca AMZS-ja, sta okoli pol šeste ure z vozilom AMZS zaradi porušenega mostu zapeljala v narasli potok Bolsko na Vranskem. Truplo nesrečne Lare Safran so našli še isti dan, Balohovo dan kasneje.
Na zatožni klopi so se zaradi tragedije znašli Marko Krajnc, tedanji direktor podjetja Energetika Projekt, d.o.o., vzdrževalec v podjetju Štefan Kuserbanj in podjetje Energetika Projekt, ki je imelo z občino Vransko podpisano koncesijsko pogodbo za upravljanje cest. Tokrat so predobravnavni narok opravili za Marka Krajnca in podjetje Energetika Projekt, ki ga je zastopal Janko Drča. Za Kuserbanja bo predobravnavni narok na prošnjo njegovega zagovornika potekal jutri (v sredo). Trojica je obdolžena povzročitve splošne nevarnosti, ki se je končala s smrtjo, grozi jim do osem let zapora. Tako Krajnc kot Drča v imenu pravne družbe sta krivdo za očitke iz obtožnice na sodišču zanikala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta