Po tragediji na Pagu: oče zaslišan, najhuje poškodovano deklico prepeljali v Zagreb

28.02.2019 09:37

Zdaj priče pripovedujejo o nasilju v družini, ki je za precej zanemarjene otroke prejemala socialno pomoč. Nasilni oče, podrejena mati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pag
Profimedia

Najhuje poškodovano deklico so ponoči prepeljali na zdravljenje v Zagreb, nasilni oče je bil zaslišan.
Štiriinpetdesetletni moški je včeraj zjutraj na Pagu, v Ulici bana Jelačića, svoje štiri mladoletne otroke potisnil v globino s šestih metrov, iz prvega nadstropja hiše na betonsko dvorišče, je poročal med drugim index.hr in objavil, da je storilcu ime Josip Rođak. Policija je bila o tragediji obveščena malo pred sedmo. Otroci, tri deklice in deček, so stari tri, pet, sedem in osem let. Najhuje je poškodovana in v komi sedemletnica, z leto starejšo sestro, ki naj bi bila danes operirana, sta bili na dan tragedije na intenzivni negi bolnišnice v Zadru. Še mlajša otroka zdravijo na kirurgiji, fantek je tudi hudo poškodovan.   
Policijska preiskava teče, moškega, ki je najprej pobegnil s kraja tragedije, ki jo je povzročil, so prijeli in je pridržan. Radio Zadar je poročal, da gre za "problematično družino", pred leti iz Slavonije priseljeno na Pag. Živijo kot podnajemniki. Ko se je tragedija zgodila, naj bi v hiši bila tudi 43-letna mati otrok. V bolnišnico so jo dopoldne pripeljali v spremstvu socialne službe in je v šoku. Prvo pomoč so nesrečnim otrokom dali takoj na otoku, potem so jih prepeljali v bolnišnico v Zadar. 
54-letnik dela kot nočni varnostnik v kampu v Šimunih, zelo priljubljenem pri Slovencih. 
Priča tragedije, lastnik hiše, stanujoč v pritličju, je šokiran povedal, da je najprej mislil, da skozi okno leti perilo.     
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta