Policija nad neprijavljen zbor voznikov predelanih vozil: Pred trgovskim centrom na Ptuju kazni za vinjene

Vanessa Čokl
09.08.2021 14:06
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Igor Napast

Na parkirišču pred trgovskim centrom v Puhovi ulici na Ptuju se je v petek zvečer zbralo približno 100 uporabnikov predelanih vozil. Organizatorji tovrstnih zbiranj, torej prireditev oziroma tekmovanj, za katera pa nimajo dovoljenja, na socialnih omrežjih pozivajo potencialne tekmovalce in gledalce, so sporočili s PU Maribor.   

Na parkirišču trgovskega centra in v okolici so policisti opravili kontrolo ter zaznali deset kršitev cestnoprometne zakonodaje. Eden od voznikov je vozil celo pod vplivom alkohola in so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Drug voznik pa je v naselju, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 129 km/h. Voznik ni ustavil na znak policista in je odpeljal naprej. Iz znane registrske tablice bodo ugotovili voznika  in  zoper njega vložili obdolžilni predlog, so sporočili. Predlagan bo tudi začasni odvzem vozniškega dovoljenja.

Prav takšni prekrški so med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami, še opozarja policija. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta