Policija z novim pozivom glede napada na sodnico Danielo Ružič

M.R.
19.06.2019 10:35
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kraj napada na sodnico Danielo Ružič
Andrej Petelinšek

Policija nima nobenih novih podatkov v primeru napada na mariborsko sodnico Danielo Ružič, ki se je zgodil v nedeljo dobro uro po polnoči pred njeno hišo. Pri tem je bila sodnica huje poškodovana, saj ima več zlomov in hude poškodbe glave. Kljub temu naj bi kriminalisti po naših neuradnih informacijah z njo že govorili.
Danes so policisti znova izrekli poziv vsem, ki bi o napadu karkoli vedeli, da to sporočijo na interventno telefonsko številko 113 ali pa na anonimno številko policija 080 1200
Obsežna in intenzivna policijska preiskava poteka v več smeri. Napad bi bil lahko povezan s službo ali zasebnim življenjem sodnice. Mogoče je tudi, da je bilo storilcev več. Sodnica je bila poškodovana s predmetom.
Napad so obsodili tako predsednik republike Borut Pahor, kot tudi predsednik parlamenta Dejan Židan, ministrica za pravosodje Andreja Katič, vrhovno državno tožilstvo, varuh človekovih pravic Peter Svetina, odvetniška zbornica, vrhovno sodišče, slovensko sodniško društvo, mariborski župan Saša Arsenovič in še številni drugi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta