Policijska uprava Maribor: Slabša prometna varnost pešcev

čk
13.03.2020 19:55
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V prvih dveh mesecih letošnjega leta je bilo v prometnih nesrečah na območju mariborske policijske uprave udeleženih 26 pešcev.
Shutterstock

V okviru evropsko usklajenega nadzora nad uporabo varnostnih pasov Seatbelt so na območju Policijske uprave (PU) Maribor policisti v sredo izvajali poostren nadzor cestnega prometa. Poudarek je bil na ugotavljanju, ali se uporablja varnostni pas in ali se otroci prevažajo z ustreznimi zadrževalnimi sistemi, ugotavljali pa so tudi druge kršitve cestnoprometnih predpisov. "Med sedmo in enajsto uro so policisti ugotovili 54 kršitev neuporabe varnostnih pasov in eno kršitev prevoza otroka brez ustreznega zadrževalnega sistema. Prav tako so med poostrenim nadzorom ugotovili 40 kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo," je rezultat poostrenega nadzora povzel tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl in dodal, da so policisti 93 kršiteljem izrekli globo, dva pa (le) opozorili.
Ob robu poostrene akcije je Šadl opozoril, da se je na območju PU Maribor letos poslabšala prometna varnost pešcev, saj je bilo v januarju in februarju v nesrečah udeleženih 26 pešcev (lani v primerljivem obdobju 14), od katerih sta se dva (lani eden) hudo poškodovala, 22 (lani 13) pa lažje. "Negativen trend se nadaljuje tudi v marcu 2020, ko smo prav tako obravnavali več hujših prometnih nesreč z udeležbo pešcev," je še sporočil Šadl.
Posvaril je, da so tako kot v jesenskih in zimskih mesecih tudi v zgodnjih spomladanskih pešci posebej ogrožena kategorija udeležencev cestnega prometa, saj so pogosteje v prometu udeleženi v času, ko so vozne razmere na cestah slabše (slaba vidljivost, spolzko vozišče). 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta