Policista so ujeli v past s fiktivno podkupnino

Gordana Possnig Gordana Possnig
06.11.2018 19:41

Na celjskem sodišču se je začel predobravnavni narok za Maria Nikolića, nekdanjega policista, ki naj bi bil pred leti zlorabil položaj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekdanji policist Mario Nikolić naj bi bil izsiljeval preprodajalce drog.
Gordana Possnig

Nekdanja policista, brata Mario in Darko Nikolić iz okolice Velenja, sta se znašla na celjskem sodišču, kjer se morata zagovarjati zaradi zlorabe uradnega položaja, Darko tudi zaradi prometa z orožjem pred šestimi leti. Potem ko je sodnica za Darka Nikolića predobravnavni narok opravila v oktobru, ga je ta teden še za Maria Nikolića. Brata sedaj živita in delata v Švici, krivdo po obtožnici zanikata. Darko je policijske vrste zapustil že pred aretacijo, Mario po njej.
Odvetnika obeh obdolžencev sta na ločenih predobravnavnih narokih podala ista predloga za izločitev dokazov. Obramba zahteva, da se iz kazenskega spisa izloči videoposnetek, ki ga je posnel Emil Mujčić, eden od domnevnih oškodovancev, ki je brata prijavil organom pregona. Obramba trdi, da je bilo slikovno gradivo posneto brez soglasja obdolženca in da pri tem ni šlo za zaščito varnosti oškodovanca, ki je ta posnetek predal policistom, saj se je posnetek pojavil na spletnih straneh youtuba. Sodnica je zato sprejela odločitev, da predobravnavni narok prekine in da se pred odločitvijo o njegovi izločitvi kot pričo zasliši avtorja posnetka Mujčića. Ta je bil v predkazenskem postopku zaslišan kot priča, vendar ga doslej še niso spraševali o razlogih za snemanje obdolženca. Je pa obramba ob tem še predlagala, da se ob morebitni izločitvi omenjenega dokaza zaradi seznanjenosti z njim izloči še sodnica. Kakšna bo njena odločitev, bo znano na nadaljevanju združenega predobravnavnega naroka, ki bo 19. novembra.
Brata Nikolić so v Velenju poznali domala vsi, ki so se ukvarjali z nepoštenimi posli. Bila sta policista, ki sta v svojem prostem času domnevno urejala dogajanje v domačem podzemlju in se s tem početjem po prepričanju specializiranega tožilstva okoristila. Policijski kolegi so ju aretirali maja 2013, pred tem so ju več mesecev nadzorovali s prikritimi policijskimi ukrepi in jima na dan aretacije nastavili past s fiktivno podkupnino. Obdolženca naj bi se bila ukvarjala z izterjavo dolgov različnih oseb. Največ naj bi bila zaslužila z domnevnim izsiljevanjem preprodajalcev drog na Velenjskem in v Ljubljani. Od posameznih preprodajalcev naj bi bila v zameno za to, da jih nista prijavila, mesečno zahtevala od 500 do 1000 evrov plačila. Preprodajalce naj bi bila lovila tako, da sta od uživalcev drog dobivala podatke, kdo so njihovi dobavitelji. Ko sta prišla do teh informacij, pa sta preprodajalcem pod vozila nastavljala GPS-naprave, jim sledila in prihajala do novih podatkov o preprodajalcih, ki naj bi jih bila nato izsiljevala za denar. Nekaterim kriminalcem pa naj bi bila v zameno za molk ponudila tudi "zaščito".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta