Policisti med rutinskim letom odkrili mrtvo osebo: Kaže, da gre za že nekaj časa pogrešanega 28-letnika

Va
24.02.2024 19:22

Gorski reševalci z Brnika in Mojstrane so truplo s helikopterjem prepeljali v dolino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna. 
Policija

Policisti so med rutinskim letom s helikopterjem v soboto okoli 14.30 na območju gore Kepa v občini Kranjska Gora opazili moško truplo, ki je ležalo ob strugi potoka nad območjem akumulacijskega jezera hidroelektrarne.

Po do zdaj zbranih obvestilih gre za 28-letnega moškega, državljana Poljske, za katerega so poljski varnostni organi že pred časom razpisali pogrešanje. Pokojni naj bi se bil v zadnjih dneh gibal po planinskih poteh na severni strani Karavank na območju Avstrije. Iskali so ga tako slovenski policisti kot tudi avstrijski varnostni organi.

Okoliščine kažejo, da je moški pri prečkanju manjše grape zdrsnil v globino. Nesreča se je zgodila pod snežno mejo, na kopnem terenu, ki pa je strm in tudi spolzek. V zadnjih dneh so bile na tej višini tudi nizke temperature in obsežnejše padavine.

Pokojnik je bil s helikopterjem Slovenske policije prepeljan v dolino. Policisti bodo o vseh okoliščinah  obvestili pristojno državno tožilstvo. Obnem pa pozivajo k veliki previdnosti in odgovornosti. Razmere v visokogorju so nevarne, opozarjajo. Teren v visokogorju je ponekod leden, potrebne so zimska gorniška oprema, veliko izkušenj in maksimalna previdnost. Posamezna območja so nevarna tudi zaradi opasti in klož. Previdno tudi turni smučarji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta