Policisti niso izključili, da se je tragedija v Termah Ptuj zgodila po tuji krivdi

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
22.01.2023 19:00

Kriminalistična preiskava včerajšnje utopitve otroka v Termah Ptuj je v intenzivnem teku, vzrok za tragedijo pa še ni znan. Vodstvo Term Ptuj je preiskovalcem že predalo vso zahtevano dokumentacijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Vzrok za včerajšnjo tragedijo v Termah Ptuj, za posledicami katere je umrl šestletni deček, še vedno ni znan, policisti pa niso izključili, da se je nesreča pripetila po tuji krivdi.

Tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga je sporočila, da je preiskovalni sodnik ptujskega okrožnega sodišča ogled kraja prepustil policiji. "O dogodku je bil obveščen tudi republiški inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami," je dodala v današnji izjavi za javnost in poudarila, da policisti nadaljujejo s preiskavo v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti.

Za medije se je tudi danes odzvalo vodstvo Term Ptuj in poudarilo, da v postopku ves čas sodelujejo s pristojnimi organi. "Predali smo zahtevano dokumentacijo, med drugim tudi dokazilo o ustreznem številu in usposobljenosti animatorjev plavalnega kluba, ki so izvajali animacijo, in potrdilo o pregledu in tehnični ustreznosti kopalniških naprav in opreme," so pojasnili v sporočilu za javnost in poudarili, da v termah odgovorno sledijo najvišjim varnostnim standardom. 

"Družba ima pridobljen standard kakovosti ISO 9001, na podlagi katerega imajo sprejeto obširno dokumentacijo z usmeritvami za varnost kopalcev in delo reševalcev iz vode. Osnovni dokument - Standard kopališča -, ki je pripravljen na podlagi pravilnika o ukrepih za varstvo pred utopitvami na kopališčih, natančno opredeljuje vse obveznosti reševalcev iz vode pred nastopom dela, med delovnim časom in ob zaključku delovnega časa, prav tako odgovornosti reševalcev iz vode in drugega osebja. Opredeljuje tudi vso potrebno opremo, prostore, medicinske in tehnične pripomočke in aparature, potrošni material, skrb za kopalce, postopek reševanja iz vode, način izvajanja nadzora kopalcev s strani reševalcev iz vode ter opazovalna mesta reševalcev. Izpolnjevanje teh usmeritev in zahtev iz se v Termah Ptuj redno preverjajo, in sicer z rednimi dnevnimi obhodi po termalnem parku s strani vodje, v okviru notranjih in zunanjih presoj ter v okviru inšpekcijskih nadzorov," zatrjujejo v Termah Ptuj. 

 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta