Policisti obravnavajo več prijav ugriza psa, v zadnjem mesecu že 10 podobnih prijav

STA
11.08.2023 12:50

V Bunčanih pes ugriznil mimo vozečega kolesarja, tudi na območju koprske policijske uprave poročajo o več podobnih incidentih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Pomurski policisti so v tokratno poročilo o aktivnostih v zadnjih 24 urah zapisali poziv lastnikom psov, da poskrbijo za svoje pse, tako da ti ne ogrožajo drugih ljudi. Kot so navedli, so policisti v zadnjem mesecu namreč prejeli že deseto prijavo ugriza psa.

Tokrat je v Bunčanih pes ugriznil mimo vozečega kolesarja, so zapisali na Policijski upravi (PU) Murska Sobota. Tudi na območju koprske PU poročajo o več podobnih incidentih. V četrtek popoldne je zaposlenega v kampu v Ankaranu v gleženj ugriznil pes enega od gostov, državljana Italije. Lastniku psa so izdali plačilni nalog, o dogodku bodo poročali Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Profimedia

Več napadov so policisti na Obali zabeležili tudi v sredo. V Sečovljah je pes napadel 42-letnika, vendar ta ni poškodovan. Policisti so izsledili 55-letnega lastnika psa in mu izdali plačilni nalog.

Državljan Španije je prijavil, da ga je v Piranu ugriznil pes v nogo. Ima površinsko rano, ki so mu jo oskrbeli v Zdravstvenem domu Lucija. Lastnik psa je odpeljal naprej z električnim skirojem.

Zvečer pa je ženska prijavila napad psa v Luciji. Ko se je sprehajala s svojim psom, je njenega psa napadel drugi odvezan pes. Lastnik tega psa se za dogodek ni zmenil in je kraj zapustil. Sledi zbiranje obvestil za identifikacijo lastnika psa, pa še kaže poročilo PU Koper, ki so ga medijem posredovali v četrtek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta