Policisti obravnavali štiri močno vinjene voznike

Gordana Possnig Gordana Possnig
22.10.2020 18:13

Ustavljeni pijani vozniki bodo morali plačati po 1200 evrov kazni, vsak je dobil tudi 18 kazenskih točk

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Če ste pili alkohol, ne sedite za volan.
Arhiv Naročnika

Policisti so včeraj na Celjskem in na Koroškem obravnavali voznike osebnih avtomobilov, ki so za volan sedli močno vinjeni. Dvema voznikoma so izmerili dobrih 2,40 promila alkohola, eni voznici nekaj manj kot 1,80 promila in vozniku dobrih 1,60 promila alkohola. Vsem zasačenih pijanim voznikom se obeta po 1200 evrov kazni in 18 kazenskih točk.

2,42 promila alkohola je v sredinih popoldanskih urah napihal voznik v Dobji vasi, ki je tudi povzročil prometno nesrečo, ko je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo in pod vplivom alkohola trčil v vozilo, s katerim se je pred njim voznik ustavil. V Žalcu so policisti ustavili voznika, ki mu je alkotest pokazal 2,4 promila alkohola v krvi.Vozilo je bilo ob tem še neregistrirano, prav tako ga je vozil brez vozniškega dovoljenja. Vozniku so avto policisti zato zasegli. Na območju Raven na Koroškem pa so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznico osebnega avtomobila, ki ji je alkotest v večernih urah pokazal 1,78 promila alkohola. Zadnji sredin primer so policisti obravnavali v Lokah pri Mozirju, kjer je vozniku osebnega avta alkotest nekaj pred polnočjo pokazal 1,64 promila alkohola. Ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu avtomobil zasegli, ker je kršil odlok o začasni omejitvi gibanja, pa so policisti ob tej kršitvi podali še predlog drugemu prekrškovemu organu.

Ugotovljene stopnje alkohola so, kot so zapisali na celjski policiji, izjemno visoke, kar priča o skrajni neodgovornosti voznikov, ki so si v takšnem psihofizičnem stanju drznili sesti za volan. Podatki kažejo, da se že pri koncentraciji 0,5 promila alkohola verjetnost povzročitve prometne nesreče podvoji, pri 1,1 promila alkohola pa se v primerjavi s treznim voznikom poveča za kar osemkrat.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta