Policisti podali ovadbo za poskus umora sodnice

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
25.06.2019 17:57

Ovadeni je po naših podatkih Andrej H., sodničin partner, ki so ga policisti minuli vikend tudi pridržali, a nato izpustili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policija partnerju sodnice očita, da je bil on tisti, ki je brutalno pretep danielo Ružič.   
Sašo Bizjak

Četudi so policisti minulo nedeljo iz pridržanja izpustili Andreja H., partnerja Daniele Ružič, ki je bila pred osmimi dnevi brutalno pretepena pred njeno hišo, pa so vendarle zoper njega spisali ovadbo. "Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so včeraj podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru zoper moškega, ki je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja poskusa umora, s tem, ko je 16. junija 2019 v nočnem času pred stanovanjsko hišo v okolici Maribora hudo telesno poškodoval sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru," je v imenu mariborske policijske uprave sporočil Bojan Kitel. Več informacij o preiskavi bo jutri posredoval  Andrej Kolbl, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor.
O tem, kdo je ovaden, policisti ne želijo govoriti, smo pa neuradno izvedeli, da gre prav za moškega, ki so ga minuli petek policisti odpeljali po hišni preiskavi na domu sodnice. 48 ur časa so imeli policisti, da se z njim pogovorijo in nato osumljenega privedejo na sodišče ali ga izpustijo. Tožilka, ki je minuli vikend delala na zadevi, se ni odločila, da je treba moškega privesti, zato je bil izpuščen. Kakšne dokaze so policisti zbrali zoper zdaj že ovadenega, naj bi torej izvedeli jutri. 
Glede na to, da so policisti ovadili partnerja poškodovane sodnice mariborskega okrožnega sodišča, motiv očitno izhaja iz njenega zasebnega življenja in ne zaradi dela.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta