Poskus uboja: "Vse mu oprostim, naj le pride domov"

V Dobrovi pod Bohorjem sta se sprla sin in oče, sin je nato zabodel očeta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avgust Peruci pravi, da sinu oprosti. Rad bi se pogovoril z njim, da bi lahko naprej živeli, kot je treba, pravi.
Dragana Stanković/Dnevnik

V torek okoli pol devete ure zvečer so krške policiste klicali iz bolnišnice, da oskrbujejo moškega, ki naj bi ga nekdo zabodel. Izkazalo se je, da gre za 72-letnega moškega iz Dobrove pod Bohorjem, ki naj bi ga zabodel 42-letni sin. Policisti so osumljencu še istega večera odvzeli prostost in ga pridržali. Nadaljujejo zbiranje obvestil in ugotavljanje okoliščin, preiskujejo pa kaznivo dejanje poskusa uboja.
Torek je bil pri Perucijevih, kot običajno, deloven. Marija in Avgust Peruci sta žagala drva, sprva je pomagal tudi sin Jože. Ves dan je po malem pil, popoldne pa se je, očitno že precej pod vplivom alkohola, odmaknil v hišo, medtem sta mati in oče postorila še nekaj stvari na vrtu. "Proti večeru sva se s sinom sprla. Precej siten je kolovratil po hiši. Bil je že tako vinjen, da je padel. Hotel sem mu pomagati in ga dvigniti, pa je samo zavpil name, češ da naj ga pustim pri miru. Odpravil se je v zgornje nadstropje, da bi šel spat. Šel sem za njim, da ne bi padel po stopnicah. Nato pa je stopil v kuhinjo, zagrabil nož, ki je bil na pultu, in se obrnil proti meni."
Kot pripoveduje Avgust, sta se nekaj časa še prerivala, toda nož je šel svojo pot in ga zadel nekaj centimetrov nad srcem. K sreči rana ni bila globoka, a je kljub temu izgubil precej krvi, vendar je bil ves čas pri zavesti, pravi. Medtem je v nadstropje prišla tudi Marija in sinu nekako iztrgala nož iz rok. "Niti ne vem, kako sem zbrala ves pogum in moč, da mi je uspelo to narediti, saj je sin precej večji in močnejši od mene," pripoveduje Marija. Nato je poklicala soseda, sin pa je medtem ostal v hiši.
Avgust ni bil v smrtni nevarnosti in ga je že včeraj okoli poldneva domov pripeljal sosed, ki ga je prejšnjega večera tudi odpeljal na urgenco. "Klicala me je gospa Marija, da se je pri njih nekaj zgodilo. Ko sem prišel, je bil Avgust že ves krvav po trebuhu. Ker nismo mogli ustaviti krvi in ker je bila rana precej blizu srca, sem ga hitro naložil v avto in ga odpeljal," nam je včeraj pripovedoval najbližji sosed.
Kot pripoveduje upokojeni Peruci, je sin rad precej pil. "Tudi sam sem kdaj spil nekaj kozarčkov, ko se je delalo pri hiši. Vino smo kupovali, saj nimamo svojega. Ko je bil sin trezen, je bil priden in je rad pomagal. A ko spije malo preveč, postane nasilen. Že večkrat sva se sprla, toda še nikoli ni bilo tako hudo." Perucijeva živita od moževe pokojnine. Sin živi doma, ni zaposlen in dobiva socialno pomoč. "Najraje bi videl, da čim prej pride domov. Vse mu oprostim. Želim, da se pogovorimo in da bo naprej, kot mora biti," je še dodal oče Avgust.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta