Požara večjih razsežnosti v Šentjanžu in na območju pod Zagrižo

GR.G.
31.08.2019 10:42
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Sašo Bizjak

Nekaj  čez 1 uro zjutraj, so policisti PU Celje prejeli obvestilo o požaru večjih razsežnosti v Šentjanžu pri Dravogradu. V požaru je bil v celoti uničen večji montažni skladiščni kovinski šotor, v katerem je bilo po prvih podatkih okoli 300 ton peletov, dva viličarja in nekaj ostalih stvari. Zgoreli sta tudi dve tovorni vozili, parkirani pred skladiščem. Gasilci so požar pogasili, z ogledom kraja požara pa policisti še niso mogli začeti, sporočajo s PU Celje.

Strela naj bi zanetila požar v naravi

Ob treh ponoči pa je zagorelo tudi približno 500 metrov nad cesto Ajdovščina – Col (nad dolgim tretjim ovinkom iz smeri  Ajdovščine proti Colu, kjer je betonski zid) oziroma v kraju pod Zagrižo, so sporočili s PU Nova Gorica. Požar je zajel približno 5  hektarjev podrasti in borovcev. Na omenjenem območju ni stanovanjskih ali drugih objektov oziroma ljudi, zaradi burje pa se požar širi po hribu navzgor proti Colu. Na kraju je zjutraj poleg policistov interveniralo približno 40 gasilcev iz gasilske zveze Ajdovščina in GRC Ajdovščina, v gašenje  požara bodo vključili tudi vojaški helikopter za gašenje požarov v naravnem okolju.
Vzrok požara v naravi v tem trenutku še ni znan, obstaja pa velika verjetnost, da ga je zanetila strela. Cesta Ajdovščina - Col je na tem območju polovična zaprta, policija pa nadaljuje s preiskavo vseh okoliščin navedenega požara.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta