Pred celjskim zaporom odkrili sumljiv predmet, na delu so bili bombni tehniki

Gordana Possnig Gordana Possnig
03.02.2023 09:15

Sumljiv predtem so pregledali bombni tehniki specialne enote policije in ugotovili, da ni nevaren

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Civilni vhod v celjski zapor

Policisti so bili danes zjutraj ob 5.30 uri obveščeni o sumljivem predmetu na Linhartovi ulici v Celju, kjer se nahajajo tudi celjski zapori. Zaradi sumljivega predmeta so policisti zavarovali območje okoli celjske tržnice in celjskega zapora. V njem se trenutno nahaja kar nekaj znanih pripornikov in zapornikov, med njimi vsaj trije člani Kavaškega klana, tudi Blaž Kadivec, brat kolovodje klana Klemna Kadivca, ki ga na sodišče vselej spremljajo specialci. Klemen Kadivec je sicer zaprt v ljubljanskem priporu. V Celju je zaprt tudi Marko Radoman, prav tako domnevni član slovenske celice Kavaškega klana. V celjskem priporu je tudi domnevni vodja druge kriminalne združbe, ki naj bi prav tako trgovala z drogo, in sicer Velibor Lipovac, ki naj bi to združbo vodil skušaj z bratom dvojčkom Daliborjem, ki je zaprt v Avstriji, ker so ga pred letom in pol aretirali ob prodaji petih kilogramov heroina. Omeniti pa velja še Sebastiena Abramova, ki mu sodijo zaradi umora bivšega dekleta Sare Veber.

Policisti so območje zavarovali in ljudi opozarjali, da je gibanje v bližini prepovedano. V intervenciji so posredovali tudi gasilci Pokline gasilske enote Celje. Na kraj so prišli bombni tehniki specialne enote policije, ki so sumljivi predmet pregledali in ugotovili, da ni nevaren, saj ni šlo za eksplozivno telo.   

Celjski kriminalisti so opravili ogled kraja in v sodelovanju s policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin o sumu storitve kaznivega dejanja zloraba znamenj za pomoč in nevarnost. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Vprašanje o dogajanju v okolici celjskega zapora smo naslovili tudi na Upravo za izvrševanje kazenskih sankcij. V odgovoru so naše vprašanje so zapisali, da so pravosodni policisti v okolici Zavoda za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje zaznali neznano osebo, ki je pred vrata tovornega vhoda odvrgla sumljiv predmet.

"Takoj so stekli vsi postopki obveščanja pristojnih, zaščita območja, preventivno pa tudi evakuacija oseb v delu zavoda. Neznan predmet so pristojne službe odstranile," so zapisali v svojem odgovoru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta