Pred kavarno v Kölnu odjeknila eksplozija. Policija: Očitno so v tem okolju neplačani računi, ki se še vedno poravnavajo

STA, Va
25.09.2024 15:19

V ozadju naj bi bili spori med rivalskimi mamilarskimi tolpami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Köln
Profimedia

V Kölnu na zahodu Nemčije je danes odjeknila eksplozija, v kateri je bila poškodovana kavarna. Gre za zadnjo v vrsti skrivnostnih eksplozij, ki so vznemirile prebivalce mesta in za katere oblasti menijo, da bi lahko bile povezane s spori med rivalskimi mamilarskimi tolpami.

Po podatkih nemške policije so okoli 2.45 po srednjeevropskem času prebivalci slišali eksplozijo v okrožju Pesch. Kmalu zatem pa je zagorelo v kavarni v pritličju stanovanjske stavbe. Gasilci so pred gašenjem požara za krajši čas iz stavbe evakuirali približno 20 ljudi. Dve osebi sta bili lažje poškodovani.

Kot je sporočil tiskovni predstavnik policije, je v teku preiskava incidenta in njegovih morebitnih povezav z nedavnim nizom eksplozij v mestu. Prejšnji teden sta v nekaj dneh v Kölnu odjeknili dve eksploziji, ena pred trgovino z oblačili, druga pa pred nočnim klubom. Oblasti menijo, da bi eksplozije lahko bile povezane s spori med rivalskimi mamilarskimi tolpami.

"Očitno so v tem okolju neplačani računi, ki se še vedno poravnavajo," je prejšnji teden izjavil vodja kölnskega kriminalističnega oddelka Michael Esser in dodal, da se s primeri ukvarja več kot 60 preiskovalcev. Kölnski tožilec Ulrich Bremer pa je pojasnil, da se eden od teh "neplačanih računov" nanaša na izginotje približno 300 kilogramov konoplje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta