Pred policisti bežal tudi 200 kilometrov na uro, v krvi je imel alkohol, kokain in amfetamine

M.R.
29.09.2019 09:27
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Voznik, ki je pil in se drogiral, je bežal pred policisti
Pu Kranj

V petek zvečer so policisti na gorenjski avtocesti pri Torovem začeli ustavljati voznika, ki pa se je prometni kontroli skušal izogniti z različnimi manevri in nezanesljivo vožnjo. Ustavili so ga šele na Barju, kjer so gorenjskim na pomoč priskočili tudi ljubljanski policisti.
Voznik je večkrat nezanesljivo menjal prometne pasove, zaviral, spreminjal hitrost vožnje od minimalne, pa vse do 200 kilometrov na uro, izvajal nenadne premike, med drugim je na avtocesti tudi ustavil in potem speljal. Na Barju pa ga je več patrulj prisilno ustavilo s skupinskim zmanjševanjem hitrosti in potiskanjem ob rob avtoceste. Pri tem ni nastala škoda.
Ob tem so ugotovili, da voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, hkrati pa sta bila pozitivna tako alkotest, kot tudi preizkus za prepovedane droge. V organizmu je imel 0,68 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, hitri test za droge pa je pokazal prisotnost kokaina in amfetaminov.
Poleg voznika so bili v avtomobilu še trije potniki in policisti so pri enem našli manjšo količino droge. Vozniku so vozilo zasegli, postopek proti njemu pa še teče.
Sicer pa so gorenjski policisti v petek obravnavali še enega voznika, ki je bil pozitiven na testu za prepovedane droge. Test naj bi potrdil prisotnost konoplje in amfetaminov. Policisti so voznika izločili in proti njemu sprožili prekrškovni postopek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta