Prehitevanje se je končalo tragično: 26-letnik umrl, Ukrajinec in dva Rusa poškodovani

A.L.
24.09.2024 12:14

26-letnik iz Bosne je v Istri med zavijanjem v desno izgubil oblast nad vozilom, avto pa je zaneslo v levo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V nesreči, ki se je zgodila včeraj okoli 17. ure na državni cesti D-75 na območju Tara, so bile poškodovane tri osebe. Nesrečo je povzročil 26-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki je vozil neregistriran osebni avtomobil, preizkusni tablici, ki sta bili nameščeni na vozilo, pa nista bili ustrezni. 

Voznik je vozil iz smeri Novigrada proti Taru in v ostrem, nepreglednem ovinku začel prehitevati osebni avtomobil zagrebških registrskih oznak, ki ga je pred njim vozila 26-letnica iz Zagreba. Med prehitevanjem je moral naglo zaviti nazaj v desno, da bi se tako izognil čelnemu trčenju v osebni avtomobil, ki ga je nasproti pripeljal 32-letni Nemec. 26-letnik iz Bosne je med zavijanjem v desno izgubil oblast nad vozilom, avto pa je zaneslo v levo. Trčil je v tovorno vozilo puljskih registrskih tablic, ki ga je vozil 45-letni državljan Ukrajine.

Trk je bil tako silovit, da je 26-letnik zaradi poškodb umrl. Vozniku tovornjaka in njegovima sopotnikoma, 48-letnemu državljanu Rusije in mladoletni državljanki Rusije, so nudili zdravniško pomoč.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta