Preiskave zaradi trgovine z ljudmi, ena je zjutraj potekala tudi na območju Tabora

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
09.09.2024 13:05

Osumljene so tri osebe, dve sta v policijskem pridržanju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na treh lokacijah so se ustavili kriminalisti.
Andrej Petelinsek

Mariborski kriminalisti v sodelovanju s svojimi ljubljanskimi kolegi izvajajo hišne preiskave na območju Maribora in Ljubljane. Preiskave potekajo zaradi suma storitve več kaznivih dejanj trgovine z ljudmi, so nam pojasnili na mariborski policijski upravi.

Ena od preiskav je zjutraj potekala na območju Tabora. "Aktivnosti, usmerjene zoper tri fizične osebe, od katerih se trenutno dve nahajata v policijskem pridržanju, se izvajajo na treh lokacijah. Predkazenski postopek usmerja Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije," so na naše poizvedovanje odgovorili na mariborski policijski upravi. 

Sprva smo sicer v uredništvu prejeli informacijo, da gre za preiskave, povezane z zlorabo prostitucije. Eden od osumljenih, Mariborčan, naj bi bil namreč tudi preko oglasov iskal sobarice in čistilke, širile pa so se govorice, da morajo ženske, ki jih privabi, nuditi tudi spolne užitke. A glede na očitke policistov naj ne bi šlo le za zlorabo prostitucije, ampak trgovino z ljudmi. Osumljenci naj bi bili namreč novačil različne delavce za različna dela v tujini. A glede na policijske sume se je očitno z ljudmi ravnalo v nasprotju z zakonom. Kazenski zakonik namreč glede trgovine z ljudmi določa, da to dejanje stori tisti, kdor zaradi izkoriščanja, prostitucije ali drugih oblik spolnih zlorab, prisilnega dela, suženjstva, služabništva, storitve kaznivih dejanj ali trgovine z organi, človeškimi tkivi ali krvjo drugo osebo kupi, prevzame, nastani, prepelje, proda, izroči oziroma z njo kako drugače razpolaga ali tako osebo novači, menjava ali prenaša nadzor nad njo ali pri teh ravnanjih posreduje, ne glede na morebitno privolitev te osebe. Zakon predvideva za to kaznivo dejanje zapor od enega do desetih let ter denarno kazen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta