Preživel lanski teroristični napad, a umrl v letošnjem, mati zahteva nadzor nad orožjem

A.L.
10.11.2018 16:25

Preživel je najbolj množičen strelski napad v zgodovini ZDA, a umrl v sredinem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Facebook

27-letni Američan je prežival lanski teroristični napad v Las Vegasu, a življenje izgubil v strelskem napadu, ki se je zgodil minulo sredo v Los Angelesu. Lanski napad v Las Vegasu sicer velja za največji masovni umor v zgodovini ZDA, v katerem je umrlo 58 ljudi.
A če je imel 27-letni Telemachus Orfanos lani neznansko srečo in je napad preživel, se je ta teden zanj končal tragično. V sredinem napadu v nočnem klubu Borderline Bar & Grill je umrl pod streli napadalca, poročajo tuji mediji. A Orfanos ni edini preživeli iz Las Vegasa, ki se je v sredo znašel v ponovnem množičnem streljanju. To dejstvo niti ne preseneča. Lanski pokol v Las Vegasu se je namreč zgodil na festivalu kantri glasbe, sredino streljanje pa se je zgodilo med zabavo, kjer se je prav tako vrtela ta zvrst glasbe. V sredinem napadu je umrlo 12 ljudi, med njimi tudi policist.
{twitter}https://twitter.com/passantino/status/1060680647641952256{/twitter}
Mati umrlega Telemachusa Orfanosa je za ameriške medije povedala, da ne želi molitev in pozitivnih misli za umrlega sina, pač pa želi poostren nadzor nad orožjem. "Moj sin je šel v Las Vegas s prijatelji, kasneje pa se je vrnil domov. Tokrat se ni vrnil nazaj," je dejala.
{twitter}https://twitter.com/ItsTheresaC/status/1061146703015895046{/twitter}
"Ironično je, da je preživel najbolj masoven strelski napad in na koncu umrl v domačem kraju," pa je povedal oče.
Strelec v sredinem napadu je bil 28-letni David Long, nekdanji marinec, ki ga je policija v preteklosti obravnavala zaradi manjših kaznivih dejanj, še pišejo tuji mediji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta