Pri Krapini našli mrtvega novorojenčka, zdaj zbirajo podatke o nosečnicah iz vasi v bližini meje s Slovenijo

STA, Va
30.01.2023 17:56

Po neuradnih informacijah hrvaških medijev je bilo otrokovo truplo odvrženo med odpadke. Policija čaka rezultate obdukcije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
, Image: 13507843, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia

V vasi Hlevnica v hrvaškem Zagorju so v nedeljo našli truplo novorojenčka, je danes povedal tiskovni predstavnik krapinsko-zagorske policijske uprave Zoran Lončar. Truplo so poslali na obdukcijo, da bi ugotovili, kako in kdaj je otrok umrl. 

Lončar je povedal, da kriminalistična preiskava še poteka in da za zdaj drugih informacij nima.

Po poročanju nekaterih hrvaških medijev so truplo dojenčka našli zunaj na mrzlem in ne v hiši. Po neuradnih podatkih naj bi ga bili pustili med odvrženimi odpadki. Lončar tega za zdaj ni mogel potrditi.

Policija po poročanju portala Index preiskuje, kdo je pustil truplo in kdo je otrokova mati. Med drugim zbira podatke o nosečnicah iz Hlevnice in okolice. Obstaja sum detomora.

Hlevnica leži v občini Đurmanec tik ob meji s Slovenijo, deset kilometrov severozahodno od Krapine. Glede na bližino mejnega prehoda, ki je od Hlevnice oddaljen približno kilometer, obstaja možnost, da se preiskava razširi tudi izven hrvaških meja, še navaja Index.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta