Pri Slovenski Bistrici huje padel pijan mopedist, na Ptuju lovili pijanega voznika avtomobila

M.R.
02.06.2019 14:06

Policisti PU Maribor obravnavali dva pijana voznika. En je padel z mopeda, drugi se je upiral postopku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Danes zgodaj zjutraj so policisti PU Maribor na cesti med Poljčanami in Studenicami obravnavali nesrečo, v kateri je padel in se huje poškodoval voznik mopeda.
Ob 3.15 je 50-letnik doma iz okolice Slovenske Bistrice vozil po regionalni cesti v naselju Spodnje Poljčane v smeri Studenic. Ko je pripeljal v bližino stanovanjske hiše na Dravinjski cesti, kjer je zapeljal v desno na dvignjen robnik pločnika in z desnim bokom skoraj 15 metrov drsel, nato pa ga je vrglo na travnato površine pred stanovanjsko hišo, kjer je obležal, moped pa je obstal ob desnem robu ceste.
Alkotest je pokazal, da je mopedist globoko pogledal v kozarec, saj je imel v litru izdihanega zraka kar 0,92 miligrama alkohola. Hkrati tudi ni uporabljal čelade. Policija mu bo izdala plačilni nalog.

Odklonil alkotest

Ob 1. uri pa je policija ustavljala vozilo na Ormoški ulici na Ptuju. 30-letni voznik iz okolice Ptuja ni upošteval zvočnih in svetlobnih znakov, temveč je nadaljeval vožnjo. Na Dravski ulici na Ptuju je vendarle ustavil in poskušal zbežati peš s kraja, a so policisti stekli za njim in ga dohiteli na Cafovi ulici, kjer je padel po tleh.
V postopku se je upiral, zato so policisti uporabili tudi prisilna sredstva in ga vklenili. Preizkus alkoholiziranosti je odklonil, zato so mu odredili pridržanje. Zoper njega bo sledil tudi obdolžilni predlog.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta