Prijeli moškega, ki je na Hrvaškem ubil socialno delavko in ranil njenega sodelavca

M.R., D.Ži
09.07.2019 13:30

V slavonskem mestu Đakovo sta bila po poročanju več hrvaških medijev s strelnim orožjem napadena zaposlena v centru za socialno delo. Delavka je bila ubita, njen sodelavec pa huje ranjen. Domnevno naj bi ju napadel prejemnik socialne pomoči.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

35-letnega ranjenega socialnega delavca so že prepeljali v bolnišnico v Osijeku, kjer se zdravniki še borijo za njegovo življenje. Storilec pa je na begu in ga policija intenzivno išče. Hrvaški mediji še poročajo, da naj bi bil napadalec duševni bolnik. Policija je najprej sporočila, da je njegova identiteta znana in da naj bi s kraja pobegnil na kolesu. Medtem so ga že prijeli. Gre za 59-letnega Andrijo Drežnjaka. Okoli 20.00 so ga opazili v vasi Drenje, v zapuščenem hlevu, piše Index.hr. Policija ga je obkolila in po desetih minutah prijela.
Ubita 51-letnica naj bi bila dolgoletna sodelavka centra za socialno delo in naj bi bila po neuradnih podatkih, ki jih je objavil Jutarnji ist, skrbnica storilca. Ranjeni pa naj bi bil pravnik na centru.
{twitter}https://twitter.com/KolindaGK/status/1148617516454961152?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1148617516454961152&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.index.hr%2Fclanak.aspx%3Fid%3D2099487{/twitter}
Napadalec naj bi po pisanju Jutarnjega lista omenjal tudi mestno upravo Đakova. Župan mesta Mladen Mandarić je zato danes iz varnostnih razlogov danes vse zaposlene v mestni upravi poslal domov. Hkrati je župan izrazil sožalje sorodnikom žrtve in povedal, da jo je tudi sam osebno poznal. 
"Ves čas je govorila, da se bo nekaj zgodilo, opozarjala je na probleme, a ni bilo nobene reakcije," pa Jutarnji list navaja besede osebe, ki je delala z ubito žrtvijo. 
Na kraj dogodka se je napotila tudi ministrica za demografijo, družino, mlade in socialno politiko Nada Murganić. Premier Plenković je medtem sporočil, da ministrica Murganovićea, minister Božinović in policija počnejo vse, da bi pojasnili okoliščine teka dogodka. Kot pišejo hrvaški mediji, Đakovo po napadu spominja na mesto duhov. Truplo socialne delavke so že odpeljali na patologijo.
{twitter}https://twitter.com/hkresic/status/1148549027706920961{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta