Racman je zaprt na Puščavi

Damijana Žišt Damijana Žišt
17.04.2024 15:56

Poslovnež Sergej Racman ni bil uspešen s prošnjo, da bi kazen dve leti zapora odslužil v alternativni obliki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sergej Racman je odšel za zapahe 19. marca. 
Tomaž Primožič/fpa

Poslovnež Sergej Racman, ki je bil v zadevi Kolosej pravnomočno obsojen na dve leti zapora, ni bil uspešen v prizadevanju za alternativni način prestajanja kazni, zato je že v zaporu, je prvi poročal portal Necenzurirano.  

Ljubljansko okrožno sodišče je Racmana zaradi oškodovanja upnikov pri prodaji ljubljanskega Koloseja, največjega kompleksa kinodvoran v državi, poleti 2022 obsodilo na dve leti zaporne kazni. Poslovnež je poskušal sodbo zrušiti s pritožbo na višje sodišče, a je bil pri tem neuspešen. Ljubljansko okrožno sodišče je namreč pritožbo zavrnilo kot neutemeljeno in v celoti pritrdilo odločitvi prvostopenjskega sodišča. 

Poslovnež, ki je užival sloves bogatega človeka, v zapor ni odšel takoj po pravnomočnosti sodbe. Njegovi zagovorniki so sodišče nagovarjali, naj mu dovoli kazen prestati na alternativni način v obliki tako imenovanega vikend zapora ali z opravljanjem dela v splošno korist, a so bili s prošnjo neuspešni, zato je ukrep zaporne kazni v začetku februarja postal pravnomočen.

Po naših podatkih je Racman zaprt od 19. marca, v odprtem oddelku zapora na Dobu, na Puščavi. 

Proti Racmanu sicer poteka tudi sojenje zaradi domnevne zlorabe prostitucije in pranja denarja v nočnem klubu Marina na Ajševici. V tej zadevi je skoraj leto preživel v priporu, izpustili pa so ga šele, potem ko je sodišču nakazal 800.000 evrov varščine. Zaključne besede v tem postopku bi lahko bile, če ne bo zapletov s preverjanjem nekaterih dokazov, izrečene že konec tega meseca in v začetku maja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta