Sedežnica smučarja porinila naprej, ženska z glavo udarila ob tla in se poškodovala

A.L.
26.02.2019 14:19

Policisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin navedene nesreče in bodo po njenem zaključku podali ustrezen ukrep.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Včeraj okoli poldneva so policisti obravnavali nesrečo na žičniški napravi na smučišču Cerkno, v kateri je bila ena oseba telesno poškodovana. Po prvih ugotovitvah je do nesreče prišlo na spodnji postaji dvosedežnice proge Grič, kjer je 47-letna smučarka, skupaj  z drugim smučarjem, čakala na prihod sedežnice. Zatem je sedežnica oba smučarja porinila naprej tako, da je 47-letna smučarka posledično z glavo udarila ob tla in se poškodovala. Kot poročajo policisti, je bila ženska tudi nezavestna. Drugi smučar pri padcu ni bil poškodovan. Kmalu zatem se je sedežnica ustavila.
Policisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin navedene nesreče in bodo po njenem zaključku podali ustrezen ukrep. Glede omenjene zadeve so policisti poleg preiskovalnih organov obvestili tudi inšpektorja za žičniške naprave in smučišča. Na kraju so poškodovanki reševalci in zdravnik nudili zdravniško pomoč, nato pa jo z reševalnim vozilom odpeljali najprej v Zdravstevni dom Idrija in zatem na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta