Šentjur: V silovitem trčenju na avtocesti umrla 31-letna sopotnica v vozilu

ČK
31.08.2019 08:20

Celjska policijska uprava poroča o tragični prometni nesreči. Zgodila se je ob dveh zjutraj. Povzročil jo je 52-letni romunski državljan. Treščil je v varovalno ograjo, v njegov avto se je zaletela 49-letna Romunka. Nesreča je bila usodba za sopotnico v vozilu povzročitelja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Vesna Lovrec

Na avtocesti med Tepanjem in Dramljami v smeri proti Ljubljani, v občini Šentjur, se je ponoči zgodila prometna nesreča, v kateri je izgubila življenje 31-letna sopotnica v avtomobilu. Počilo je nekaj po drugi uri. Državljan Romunije, star 52 let, je pripeljal iz predora Pletovarje in hitro za tem zapeljal desno in trčil v kovinsko ograjo. Avto je odbilo v levo, nakar se je zaletel v betonsko varovalno ograjo. V njegov avtomobil, ki je obstal na sredini prometnih pasov, je z vozilom trčila 49-letna voznica, prav tako romunska državljanka. V nesreči se je lažje poškodovala, prav tako njeni sopotniki, stari 51, 13 in štiri leta. Ženska, ki je v nesreči umrla, pa je bila sopotnica v vozilu povzročitelja nesreče.
V intervenciji so poleg policije in reševalcev posredovali celjski poklicni gasilci in člani PGD Slovenske Konjice in PGD Zreče.  Na območju celjske policijske uprave je za posledicami prometnih nesreč letos umrlo že sedemnajst ljudi, lani v enakem obdobju pa je bila udeležba v prometu na istem območju usodna za pet ljudi. Policija opozarja: "Vozimo strpno, previdno, odgovorno in spoštujmo cestno prometne predpise."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta