Šest mesecev od požara v Sotini: Policisti in kriminalisti še zmeraj prosijo za pomoč

Andrej Bedek, Vestnik
26.05.2023 04:00

Pol leta od požara v Sotini storilca še niso izsledili. Rogašovska občina pričakuje, da bo junija novi stolp že stal

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stolp, ki je bil v celoti iz lesene konstrukcije, je kljub intervenciji gasilcev zgorel v celoti. Jure Kljajić/Vestnik
Jure Kljajić/vestnik

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota še vedno sestavljajo mozaik požara, v katerem je 24. oktobra lani povsem pogorel lesen razgledni stolp v Sotini. Suzana Rauš, uradna govorka policije, je skopa z informacijami. "V primeru požiga stolpa v Sotini je bila na okrožno državno tožilstvo poslana kazenska ovadba neznanega storilca. V zadevi se še zbirajo obvestila. Kot že prej ponovno naprošamo občane za morebitne informacije, ki bi pripomogle k rešitvi primera," je vse, kar je lahko odgovorila.

Aktivnosti policistov in kriminalistov soboške policijske uprave so usmerjene tudi v preiskovanje kaznivega dejanja požiga. Na prizorišču so med ogledom kraja dogodka domnevno našli sledi vnetljive oziroma gorljive tekočine. Da gre nedvomno za požig, je bil že oktobra lani prepričan nekdanji župan občine Rogašovci Edvard Mihalič. "Zadeva je zelo preprosta. Ker v bližini ni nobene inštalacije, ki bi lahko povzročila ogenj, gre lahko le za nameren požig. Ker se stolp niti slučajno ni mogel vžgati sam od sebe," je bil jezen Mihalič.

Stolp, ki je bil v celoti iz lesene konstrukcije, je kljub intervenciji gasilcev zgorel v celoti. Ob prihodu gasilcev na kraj požara je bil namreč stolp že v celoti v plamenih, najvišji del pa je skupaj z zvonom že padel na tla.

Občina je imela stolp zavarovan, po policijski oceni je nastalo za okoli 25.000 evrov škode. Na Občini Rogašovci so že napovedali, da bo bodo novi stolp postavili sredi junija. Prvi stolp je bil zgrajen leta 1998, vendar iz navadnega lesa, zato so morali tega zaradi trohnenja leta 2009 zamenjati z impregniranim lesom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta