Sindikalisti po rudarski nesreči: Ali so v ospredju rezultati, ki so težko dosegljivi?

Odkop premoga poteka že od sredinega popoldneva, gmotna škoda zaradi nesreče, v kateri se je lažje poškodovalo 11 rudarjev, pa ni nastala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kot so sporočili iz Premogovnika Velenje, je do nesreče je prišlo pri prevozu zaposlenih na jamska delovišča v začetku druge izmene v jami Preloge. Ob mehanski okvari viseče dizelske lokomotive se je namreč avtomatsko sprožila zasilna zavora. Del kompozicije viseče lokomotive je zanihal, ob tem pa se je poškodovalo 11 zaposlenih. Utrpeli so le lažje poškodbe oz. udarce, zato so jih v sredo že spustili domov.
Tadeja Jegrišnik iz Premogovnika Velenje je ob tem še dodala, da je bilo v gondoli v času delovne nesreče 30 rudarjev, maksimalno število rudarjev v gondoli je lahko 48. Vsi rudarji, ki niso bili poškodovani, so odšli naprej na delo. 
Na kraju nesreče so bili tudi delavci iz odkopa, ki so po dogodku lahko nemoteno nadaljevali z delom. "Ob dogodku se je ponovno pokazalo, da imamo v Premogovniku Velenje dobro urejen sistem obveščanja, saj so pristojne službe - od dežurnega Premogovnika Velenje, vodje reševanja, nadzornikov, prisotnih zaposlenih na površini do pravočasne zdravniške oskrbe - nemudoma odreagirale in pomagale poškodovanim," še navajajo v premogovniku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta