Skozi dve trgovini, da bi prišla do bankomata: 20- in 22-letnik vlamljala, 26-letnica ju je čakala v avtomobilu

ČK
18.08.2024 14:51

V eni od trgovin v Ljubljani se je sprožil alarm ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv

V petek nekaj po 2. uri so bili ljubljanski policisti obveščeni, da se je v eni od trgovin na območju Črnuč sprožil alarmni sistem. Policisti, ki so bili v bližini, so ob prihodu na kraj intervencije opazili osebe, ki so bežale iz trgovine in se odpeljale z osebnim vozilom. Vozilo so po le nekaj metrih policisti uspeli zaustaviti in ugotovili, da je v njem kar šest oseb, tudi dve mladoletni. Vsem šestim so odvzeli prostost.

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja so ugotovili, da sta 20- in 22-letni moški predtem vlomila v prostore trgovine, nato pa v notranjosti še v prostore druge trgovine. Tam sta stopila do vgrajenega bančnega avtomata in poskušala vlomiti, vendar jima to ni uspelo. Zbežala sta in stekla v vozilo, v katerem ju je v bližini že čakala 26-letna voznica, ki je nato ob prihodu policije s kraja odpeljala.

V nadaljevanju je bilo pridržanje trem osebam odpravljeno, 20- in 22-letnik, ter 26-letna voznica osebnega vozila pa so bili ovadeni in privedeni k preiskovalnemu sodniku, ki je za vse tri odredil pripor. Vsi trije so že bili večkrat obravnavani, predvsem zaradi kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta