Soboške tožilke opomin ni streznil. Tokrat pijana povzročila nesrečo in odpeljala

05.09.2021 16:20
Tožilka Anica Šoštarič, ki je bila že dvakrat v disciplinskem postopku, ker so jo ujeli pijano za volanom in ker se je v službi nedostojno vedla, se je zapletla v nov prekršek. V petek je pod vplivom alkohola povzročila nesrečo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
OKROŽNO DRŽAVNO TOŽILSTVO MURSKA SOBOTA (foto: Nataša Juhnov/vestnik)
Nataša Juhnov/vestnik

Tožilka Okrožnega državnega tožilstva Murska Sobota Anica Šoštarič, ki so jo policisti konec februarja 2019 ujeli pijano med vožnjo - napihala je več kot dva promila, kar je štirikrat več od dovoljenega -, se je po naših podatkih zapletla v nov prometni prekršek. V petek je povzročila prometno nesrečo z materialno škodo in kraj nesreče zapustila, smo izvedeli neuradno. V kasnejšem policijskem postopku ji je nato preizkus alkoholiziranosti pokazal stopnjo alkohola v organizmu, ki je bila nad dovoljeno za vožnjo motornega vozila.

Po naših podatkih je bila ta tudi tokrat najmanj dva promila alkohola. Za uradne podatke smo se obrnili na policijo, a je Dejan Bagari, vodja operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave (PU) Murska Sobota, na naše poizvedovanje odgovoril, da zaradi varstva osebnih podatkov podrobnejših informacij o domnevni prometni nesreči pravosodne uslužbenke ne more posredovati. Je pa Bagari za Vestnik potrdil, da so pomurski policisti v petek obravnavali sedem prometnih nesreč - dve zaradi neprilagojene hitrosti, dve zaradi nepravilne strani oziroma smeri vožnje in tri zaradi nepravilnega premika z vozili -, v katerih je nastala le materialna škoda. "V dveh primerih sta povzročitelja zapustila kraj prometne nesreče. V eni prometni nesreči je bil preizkus alkoholiziranosti pozitiven," je še dodal šef operativno-komunikacijskega centra.

Na delovnem mestu je odklonila alkotest

Kakšne posledice bodo nastale tožilki zaradi ponovne vožnje avtomobila v alkoholiziranem stanju, bo pokazal nadaljnji postopek, je pa pričakovati, da ji bodo tokrat vozniško dovoljenje odvzeli permanentno. Vozniško dovoljenje bi ji morali odvzeti že zaradi prekrška, ki ga je storila februarja 2019, a ji je sodišče odvzem vozniškega dovoljenja odložilo pod pogojem, da v določenem času ne stori novega hujšega prekrška. Anica Šoštarič je po storjenem prometnem prekršku februarja 2019 odšla v bolniški stalež, v službo pa se je vrnila januarja letos in se ponovno zapletla v prekršek. Takrat je znake alkoholiziranosti kazala na delovnem mestu, zato so jo poslali domov.

Foto: Nataša JUHNOV/VESTNIK
Nataša Juhnov/vestnik

Doletel jo je zgolj opomin

Možne disciplinske sankcije, ki lahko doletijo tožilce v disciplinskem postopku, so pisni opomin, zmanjšanje plače, ustavitev napredovanja, premestitev na drugo državno tožilstvo ali prenehanje funkcije državnega tožilca. Zoper tožilko Šoštaričevo sta bila sprožena dva disciplinska postopka. Kakšen je epilog postopkov, smo spraševali že avgusta, a nam je predsednik disciplinskega sodišča na tožilstvu Darko Simonič, sicer vodja mariborskega tožilstva, odgovoril, da sta bila oba disciplinska postopka združenega v enega. Zadeva se je na prvi stopnji že tudi zaključila, kako, pa Simonič ni smel razkriti. "Odločitev disciplinskega senata še ni pravnomočna, disciplinska obravnava pa ni bila javna," je Simonič razložil za Vestnik. Pa vendar smo izvedeli, kako se je razpletla disciplinska obravnava, saj nam je našo sprva neuradno informacijo, da jo je zaradi obeh prekrškov doletel zgolj opomin, nedavno potrdila tožilka Anica Šoštarič sama. V telefonskem pogovoru je obenem poudarila, da se je na izrečeni pisni opomin pritožila in da je odšla na bolniški dopust.

Tožilko Šoštaričevo smo zdaj poklicali tudi za komentar petkovega pripetljaja, a z njo nismo uspeli priti v stik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta