Šokantni petek: Na morilskem pohodu ubil bivšo soprogo in še dve drugi osebi, zločin prenašal na instagramu

Va
11.08.2023 15:45

Okoli 14. ure je trojni morilec iz Gradačca pred policijo storil samomor. Mediji v BiH ga opisujejo kot tekmovalnega bodybuilderja in fitnes trenerja z zajetno kriminalno kartoteko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V Gradačcu na severovzhodu BiH se je danes po nekaj urah s storilčevim samomorom pred policijo končal morilski pohod Nermina Sulejmanovića, fitnes trenerja in uspešnega bodybuilderja s tekmovalno kariero in - kriminalno kartoteko. 

"Šampion iz Gradačca", to se je 35-letnika prijelo zaradi športnih rezultatov, je najprej ubil bivšo soprogo in strel iz pištole prenašal v živo prek instagrama, rekoč: "Vidite, tako je videti uboj." Nekaj časa ni bilo jasno, ali je skupaj z žensko umrl tudi otrok, ki ga je bilo na posnetkih videti ležečega na tleh, nakar je moški na morilskem pohodu sporočil, da je otrok živ. 

"Čakam, da napolnim orožje in grem dalje, še je ljudi, da jih ubijem," je povedal v videu. Življenje je vzel še dvema drugima osebama in tri ranil, ena poškodovana oseba je v smrtni nevarnosti, je poročal Klix.ba. Eden od poškodovanih je policist.

Vsa javljanja storilca so bila medtem umaknjena z instagrama. Policija sprva ni objavila identitete trojnega morilca, so jo pa na portalu Dnevni avaz in nato še drugi mediji. Na N1 BiH so objavili, da je bil Sulejmanović pred desetimi leti prijet kot član velike narko združbe. Takrat je policija prijela skupno 25 oseb. Leto pozneje je na Hrvaško poskušal pretihotapiti 806 kilogramov marihuane. Njegovo "posadko" in tudi Sulejmanovića so prijeli na plovilu blizu Primoštena, v policijski akciji Nikita.  

Zaradi nasilnega obnašanja nad policistom so za njim leta 2016 razpisali mednarodno tiralico. Pred petnajstimi leti naj bi bil že obsojen za poskus uboja.  

Pred dnevi prijavljen zaradi družinskega nasilja

Na posebni tiskovni konferenci v Gradačcu je minister BiH za človekove pravice in begunce Sevlid Hurtić opozoril še na eno zaskrbljujočo okoliščino: da so morilčev neposredni prenos na instagramu spremljali mnogi in ga celo lajkali. Minister je imel podatek, da je storilčevim javljanjem na družbenem omrežju sledilo kar 12 tisoč ljudi in več kot 100 oddalo tudi lajk. "Kam gremo in kako daleč?" se je vprašal in pozval k pomoči prizadetim družinam. Opozoril je na naraščajoči femicid v državi: v letih 2021 in 2022 je bilo ubitih 19 žensk. "Kdo bo naslednji?" je pristavil. Pa tudi, da se ženske vse bolj bojijo prijavljati družinsko nasilje.   

Zdaj je na dan prišlo tudi to, da je prva žrtev današnjega morilskega pohoda storilca pred dnevi prijavila zaradi družinskega nasilja.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta