Starejši Italijan javil, da se je poškodoval in zašel v gozdu na Idrijskem. Iskanje tudi z dronom

ČK
11.09.2019 21:38
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna. 
Arhiv Večera

Na gozdnem in zahtevnem terenu v širši okolici naselja Vojsko v občini Idrija policisti in reševalci (gasilci in tolminska gorskoreševalna služba) iščejo starejšega italijanskega državljana, potem ko so bili novogoriški policisti v sredo popoldne obveščeni, da je pogrešan.
Po prvih podatkih gre za 74-letnega moškega iz Furlanije-Julijske krajine. Nazadnje so ga videli okrog 14. ure. Skupaj s prijateljema se je odpravil v gozd, nato pa so se na gozdnem terenu razkropili. Italijan je pozneje po telefonu poklical prijatelja in mu dejal, da je nekje v gozdu padel in se poškodoval ter da  ne more hoditi. Izgubil da je tudi orientacijo in ni vedel, kje natanko je. Ob 18. uri se je začela iskalna akcija na območju Vojskega. Teren so pregledovali tudi z dronom. Pozno zvečer je iskanje še trajalo. 
Vse, ki karkoli veste o pogrešanem, obvestite Policijsko postajo Idrija (telefon 05 372 48 00, pp_idrija.pung@policija.si), se oglasite na najbližji policijski postaji ali pokličite na 113 oziroma anonimni telefon policije 080 1200.


 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta