Štirje neprivezani psi na dvorišču 50-letnice, ko je na to želela opozoriti lastnika, so jo napadli

A.L.
27.12.2019 11:12

O napadu so obvestili državno tožilko, ki je naročila, da se zadeva obravnava kot prekršek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Koprske policiste so obvestili, da so psi v okolici Kopra napadli žensko. Na kraj so napotili policiste, ki so ugotovili, da je 50-letna ženska na svojem dvorišču opazila štiri pse, ki se sprehajajo brez nadzora. Stopila je iz hiše z namenom, da opozori skrbnika psov, takrat pa jo je napadel najprej en pes, nakar so pritekli še ostali trije in jo pričeli gristi po celem telesu.
Ko je oškodovanka začela kričati na pomoč, so psi prenehali z napadom, so pa še vedno renčali na njo. Odšli so šele, ko se je povsem umirila. V napadu je bila oškodovanka lažje telesno poškodovana in je zdravniško pomoč iskala na urgenci izolske bolnice. Policisti so ugotovili, da je skrbnik psov pasme kangal 29-letni moški iz iste vasi, psi pa do sedaj še nimajo evidentiranega ugriza.
O napadu so obvestili državno tožilko, ki je naročila, da se zadeva obravnava kot prekršek. Zoper skrbnika psov bo policija uvedla hitri postopek z odločbo o prekršku, o napadu je bila obveščena veterinarska inšpekcija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta