Streljanje na portoroški plaži: Strelca oba tuja državljana, eden je še na begu

M.R.
25.04.2019 15:34

Kriminalisti so preiskali streljanje, ki se je zgodilo 21. aprila lani na portoroški plaži. V streljanju je bil ranjen 38-letni slovenski državljan, vpletenih pa je bilo tudi več tujih državljanov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Streljanje je bilo posledica spora med dvema skupinama. Domnevno naj bi se sprli zaradi dolgov iz preteklosti. Po verbalnem sporu sta dva moška iz sprtih skupin potegnila orožje in začela streljati, so sporočili s Policijske uprave Koper. 
Po ugotovitvah policije sta streljala 37-letni srbski državljan in 28-letni državljan BiH. Policija ugotavlja, da je 37-letnega Srba k dejanju napeljal 27-letni slovenski državljan, pomoč pri begu 37-letnemu Srbu pa je nudil njegov 46-letni rojak.  
Vse skupaj se je zgodilo, ko je bilo v bližini še veliko naključnih sprehajalcev, tudi otrok. Skupini sta se sprli zaradi domnevno neporavnanih dolgov iz preteklosti. Ranjeni je padel po tleh, ostali pa so se razbežali. Ranjeni se je pobral s pomočjo drugih udeležencev v sporu in z njimi odšel v bližnji lokal, kjer so ga oskrbeli reševalci. 
Sedaj so policisti uspeli identificirati vse udeležence v sporu in so v zvezi s tem podali več kazenskih ovadb. 27-letnega slovenskega državljana so ovadili zaradi kaznivega dejanja umora, zoper 37-letnega srbskega državljana so vložili ovadbo prav tako zaradi kaznivega dejanja umora in kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe, 28-letnega državljana BiH so ovadili zaradi umora in povzročitve splošne nevarnosti, 46-letnega Srba pa zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoči storilcu po storitvi kaznivega dejanja. 
Ker sta dva izmed ovadenih tujcev takoj po dejanju zbežala iz Slovenije, je policija za njima razpisala "iskanje". Ovadeni državljan BiH pa je v priporu zaradi "drugih postopkov".
Policija dodaja, da je za kaznivo dejanje umora prepisana kazen zapora najmanj 15 let, z enako kaznijo pa se kaznuje tudi tistega, ki je storilca namerno napeljal k dejanju. Za kaznivo dejanje posebno hude telesne poškodbe je predpisana kazen od enega pa do desetih let zapora. Za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti je predpisana kazen do desetih let oziroma lahko tudi samo petih let zapora. Za kaznivo dejanje pomoči storilcu po storitvi kaznivega dejanja pa je predpisana kazen do petih let zapora. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta