Streljanje v Ljubljani: Slišali strele, videli nič. Kdo je domnevna žrtev?

Tamara Krivec, Dnevnik
20.01.2023 17:29

Streli na Oražnovi ulici v Ljubljani so bili usodni za moškega. Policija osumljenca še išče. Zaenkrat ni znano, kaj natančno se je zgodilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žrtev naj bi bil 34-letni moški, po neuradnih podatkih ni šlo za naključno streljanje. 
Žrtev naj bi bil 34-letni moški, po neuradnih podatkih ni šlo za naključno streljanje. 
Luka Cjuha/Dnevnik

Bolj kot na Ljubljano je Oražnova ulica na območju Viča okoli tretje ure popoldan spominjala na kakšno ameriško ulico. Na policijskih avtomobilih so svetile modre luči, območje je bilo zavarovano s policijskim trakom. Le nekaj minut prej je tam prišlo do streljanja. "Policisti so na kraju odkrili moškega, ki je bil huje poškodovan, vendar je kmalu zatem zaradi prehudih poškodb na kraju umrl," so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Zadnja vrata velikega črnega Mercedesa so bila na stežaj odprta, luči ni uspel še nihče ugasniti. Okoli njega so bili postavljeni oranžni stožci.

Osumljeni pobegnil v smeri Rožne doline

Kaj točno se je zgodilo, kriminalisti še preverjajo, prav tako še iščejo storilca. Gre za moškega, visokega okoli 170 centimetrov, oblečenega v temna oblačila, v času streljanja je imel zamaskiran obraz, na glavi pa je imel črno kapo. "Pobegnil je peš v smeri Rožne doline," je na tiskovni konferenci osumljenca opisala Aleksandra Golec s PU Ljubljana. Vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, prosijo, naj to sporočijo na številko 113 ali pa na anonimno 080 1200.  Po naših neuradnih informacijah ni šlo ne za družinsko tragedijo ne za naključno streljanje, temveč za likvidacijo. Žrtev naj bi bil 34-letni Ljubljančan, stari znanec policije, na katerega naj bi aprila pred skoraj tremi leti domnevno z rafalom iz brzostrelke uzi že streljali v Novih Jaršah in ga hudo poškodovali. Takrat je bil oborožen in je streljal nazaj.

Bolj kot na Ljubljano je Oražnova ulica na območju Viča okoli tretje ure popoldan spominjala na kakšno ameriško ulico. 
Luka Cjuha/Dnevnik

Mislili, da poka zaradi praznika

Na križišču s Tržaško ulico se je nabrala gruča radovednežev. Nihče ni videl, kaj se je zgodilo, nihče tudi nič slišal. "Da se kaj takega zgodi sredi belega dne. In to v Ljubljani!« je v nejeveri odkimala zaposlena v eni od bližnji trgovin. "Slišala sem strele, a mi kaj takega sploh ni padlo na pamet. Veste, danes je pravoslavni praznik, sveti Jovan, pa sem mislila, da se ga je kdo preveč napil in je malo streljal," je dodala. Kaj se je zgodilo, je izvedela šele od mimoidočega.

Še zmeraj neznani storilec je minuli petek v ljubljanski Oražnovi ulici ustrelil Igorja Mančića.
Večer

Šokirani so bili tudi gostje v bližnjem lokalu. Pogumna peščica, ki je tople pijače srkala na mrzli terasi, je slišala strele, a videla nič. "Takoj sem vedel, da so streli. Nisem mislil, da bi bilo kaj drugega," pa je bil kratek mladenič, ki dela v bližini. Dogodek ga ni prestrašil, morda malo bolj šokiral. Panike med ljudmi na ulici ni opazil, ljudje se niso razbežali, kot kdaj vidimo v filmu.

Policija je kraj kaznivega dejanja s trakom zelo hitro zaprla. Na ulici je sicer več stanovanjskih blokov in hiš, v bližini pa kompleks Tobačna. Pred več kot desetimi leti se je na tej ulici sicer odvila še ena tragedija. Februarja leta 2010 so tam bulmastifi do smrti raztrgali Sašo Baričeviča.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta