Teden dni po zagrebški tragediji: Pogreb prekinjali jok in kriki, preživeli dojenček v domu za zapuščene otroke. Kje sta dedek in babica?

A.L.
08.08.2019 15:28

Eden od sosedov je medijem dejal, da so zvoki strelov spominjali na vojno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Včeraj popoldne so se na zagrebškem pokopališču Mirošovec poslovili od šestih članov družine Tojagić, ki jih je pred tednom dni ustrelil nekdanji zaročenec ene od žrtev. Po poročanju hrvaških medijev se je na pogrebu zbralo okoli 200 ljudi, pogrebne pesmi so prekinjali jok in glasni kriki.
Sicer pa na Hrvaškem še vedno odmeva tragičen dogodek, v katerem je umrlo šest članov ene družine, med njimi tudi 10-letni otrok. 36-letni storilec, ki je med poskusom aretacije naredil samomor, je v zagrebškem naselju Kajzerica umoril nekdanjo zaročenko, njenega sina, starše, sestro in svaka. Prebivalci, ki živijo v ulici, kjer se je zgodila tragedija, so še vedno pretreseni, v javnost pa medtem prihajajo nove informacije. Storilec naj bi imel s pokojnim 10-letnikom, ki ga je ustrelil, lep odnos, ljudem ga je predstavljal kot svojega sina. Skupaj sta počela stvari, ki so ju veselile, obiskovala tekme, na družbenih omrežjih je večkrat objavljal skupne fotografije. Prav zato so tisti, ki so družino poznali, še toliko bolj pretreseni, da je 36-letnik življenje vzel tudi 10-letnemu dečku, ki je pod streli padel prvi. 36-letnik je še pred streljanjem pokojnega 10-letnika poslal v izvidnico, da preveri, ali so doma vsi, ki jih je imel namen ustreliti.

Policija s pomočjo medijev

Eden od sosedov je medijem dejal, da so zvoki strelov spominjali na vojno, ljudi v bližini je zajela panika. Eden od sosedov je kričal, naj pokličejo reševalce, ker "je cela družina pobita". 
Zločin je policija že označila za enega najhujših v zgodovini države, podrobnosti pa še vedno preiskujejo. Pomagajo si tudi z mediji, ki se prebijajo do informacij, ki bi policiji utegnile pomagati. Tako so ugotovili, da sta se storilec in nekdanja zaročenka razšla že v času njene nosečnosti. Maja letos se jima je rodil sin, a takrat nista bila več par. Svojo zvezo naj bi večkrat poskušala obnoviti, a neuspešno. Nekdanja partnerja sta v zadnjih mesecih živela ločeno, storilec pa je imel na Kajzerici še vedno prijavljeno stalno bivališče in sedež svojega taksi podjetja.

Kdo bo poskrbel za dojenčka?

Edini, ki ga je v četrtkovem streljanju pustil pri življenju, je nekaj mesečni dojenček, ki ga je storilec imel z nekdanjo zaročenko. Njegova najbližja družina sta ostala dedek in babica po očetovi strani, ki pa že leta živita ločeno. Babica živi v Zagrebu, dedek pa je že pred leti dom našel na Švedskem. Do sedaj se ni oglasil še nihče zmed njiju.
Dojenček je trenutno v domu za zapuščene otroke, po hrvaškem družinskem zakoniku pa v primeru smrti staršev center za socialno delo za otroka odredi nove skrbnike. Kdo bo to postal, za zdaj še ni znano.

Ženske in otroka ustrelil pred hišo

Policija je trupla odkrila v družinski hiši, na pomoč je poklicala soseda, ki je slišala streljanje in ženske krike. Streljanje se je zgodilo v družinski hiši v zagrebški soseski Kajzerica. Storilec je tri ženske in 10-letnega otroka ubil pred hišo, truplo enega moškega so našli v eni od sob, truplo drugega moškega pa na hodniku. Prve ugotovitve so pokazale, da bi motiv za družinsko tragedijo utegnilo biti ljubosumje. Slobodna Dalmacija je navajala pričo, ki naj bi bila včeraj sedela blizu storilca v neki kavarni v Zagrebu in slišala, da prijatelju za mizo - v lokalu je bil več ur in pil je alkohol - govori, da ga tokrat zadnjič vidi.  
Izkazalo se je, da so policisti leta 2011 že posredovali prav na naslovu, kjer se je zgodila tragedija, a dogodek naj ne bi bil povezan z nedavnim dogodkom. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta