Trgovina z ljudmi: Obljubili so jim dobro plačano delo, v Sloveniji so se morale prostituirati

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
12.09.2024 12:28

Tudi z grožnjami in pod prisilo so morale ženske nuditi spolne usluge proti plačilu. Osumljeni naj bi si bili pridobili najmanj 6600 evrov protipravne premoženjske koristi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ženske, žrtve trgovine z ljudmi, so osumljeni nastanili v stanovanjih in turističnih apartmajih na območju Maribora in Ljubljane. Fotografija je simbolična. Foto. Profimedia
PROFIMEDIA

Mariborski kriminalisti so v začetku tedna, kot smo poročali, v dalj časa trajajoči kriminalistični preiskavi kaznivih dejanj trgovine z ljudmi izvedli tri sklope hišnih preiskav na območju Maribora in Ljubljane. V preiskavi so ugotovili, da so kazniva dejanja trgovine z ljudmi v sostorilstvu izvrševali trije osumljeni - dva slovenska in en srbski državljan. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor, sta dva osumljenca pridržana, eden pa je bil priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki mu je odredil pripor. Osumljeni so skupno šestih kaznivih dejanj trgovine z ljudmi.

Osumljenci naj bi bili kazniva dejanje izvajali tako, da so oškodovanke iz ekonomsko in socialno šibkega okolja, povečini iz držav nekdanje Jugoslavije, s preslepitvijo in pod pretvezo dobro plačanega dela pripeljali v Slovenijo, nato pa jih izkoriščali za prostitucijo, so pojasnili na PU Maribor. Nastanili so jih v stanovanjih in turističnih apartmajih na območju Maribora in Ljubljane, kjer so pod njihovim stalnim nadzorom, tudi z grožnjami in pod prisilo, nudile spolne storitve proti plačilu, del denarja pa morale izročati osumljenim, ki so si na ta način pridobili najmanj 6600 evrov protipravne premoženjske koristi. Identificiranih je bilo šest žrtev, državljank Slovenije, Srbije in Črne gore.

Eden izmed storilcev je ob tem osumljen tudi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so sporočili s PU Maribor. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta