Turčija zvočne posnetke glede umora Hašodžija delila s Francozi, Angleži, Nemci ...

STA, A.L.
10.11.2018 15:41

Kritik savdskih oblasti, ki je živel v prostovoljnem izgnanstvu v ZDA, je izginil, ko je 2. oktobra vstopil v savdski konzulat v Istanbulu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Turčija je s Savdsko Arabijo in drugimi državami delila zvočne posnetke, povezane z umorom savdskega novinarja Džamala Hašodžija, je danes sporočila Ankara in s tem prvič uradno potrdila njihov obstoj. Posmrtnih ostankov 2. oktobra ubitega novinarja na savdskem konzulatu v Istanbulu sicer še vedno niso našli.
"Posnetke smo dali Savdski Arabiji, dali smo jih Washingtonu, Nemcem, Francozom in Angležem," je danes pred kamerami dejal turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. "Poslušali so pogovore, ki so tukaj potekali. Vedo," je dejal. Dodal je, da ob posnetkih omenjenim državam niso posredovali nobenih pisnih dokumentov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Nekateri turški predstavniki so kmalu po izginotju savdskega novinarja trdili, da imajo zvočni posnetek umora in da so ga delili z direktorico ameriške obveščevalne agencije Cia Gino Haspel. Obstoj tovrstnih posnetkov Ankara doslej ni uradno potrdila.
Preiskovalci posmrtnih ostankov Hašodžijevega trupla več kot mesec dni po njegovem umoru še niso našli. O tem, kaj se je zgodilo z njim, obstaja več različic, turške oblasti pa v najnovejši trdijo, da so ga Savdijci razgradili v kislini.

Spomin na umorjenega novinarja ne bo zbledel.
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta