Umor na Dolenjskem: Na cesti ustrelil 22-letnika in ranil še tri ljudi. Policisti so osumljenca že izsledili.

Le.V.
04.09.2022 08:51

O motivu za dejanja in podrobnostih zločina naj bi policija spregovorila na jutrišnji tiskovni konferenci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Dolenjski kriminalist preiskujejo umor, ki se je zgodil včeraj na glavni cesti Mirna Peč - Novo mesto. Pričelo se je v naselju Brezje, prišlo je do streljanja, v katerem je umrl 22-letni moški iz Novega mesta. Ranjene so še tri osebe, ženska in dva moška, stari med 19 in 27 let, je sporočila policija. Dva se zdravita v novomeški bolnišnici, enega pa so od tam zaradi hude poškodbe glave prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Storilec naj bi bil policiji poznan. Sumijo, da je umor zakrivil 25-letni Mirko Pilinger iz Brezja, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi ropa, več drugih premoženjskih deliktov, povzročitve več telesnih poškodb in drugih prekrškov. S kraja dejanja je pobegnil, policisti so ga izsledili danes zjutraj.

Zaradi opravljanja ogleda kraja je bila cesta Mirna Peč – Novo mesto pri Brezju zaprta do tretje ure zjutraj. Ogled kraja je vodila dežurna preiskovalna sodnica, z dežurnim okrožnim državnim tožilcem, ob strokovni pomoči forenzičnih strokovnjakov sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto in Inštituta za sodno medicino iz Ljubljane.

Kot je sporočil še Robert Perc iz novomeške policijske uprave, se je po umoru pred novomeško bolnišnico zbralo okrog sto ljudi, ki poznajo osumljenega in njegovo žrtev, zaradi česar je bilo na kraj poslano več policijskih patrulj, a do izgredov ni prišlo.

Ker je kriminalistična preiskava v intenzivnem teku, o motivu in podrobnostih streljanja policija zaenkrat več ne more razkriti, naj bi pa o tem več spregovorila na jutrišnji tiskovni konferenci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta