V Avstriji umrl slovenski turni smučar, bil je direktor ladjedelnice na Hrvaškem

STA, M.R.
16.09.2024 09:14

V soboto se je v Avstriji med turnim smučanjem smrtno ponesrečil 54-letni slovenski državljan. Slovenske novice poročajo, da naj bi šlo za Aleša Ekarja, sicer direktorja ladjedelnice Iskra Shipyard v Šibeniku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Včerajšnje iskanje pogrešanega slovenskega turnega smučarja
Bergrettung Salzburg

Dodajajo, da je bil njegov oče Franci Ekar, znani alpinist, gorski reševalec in dolgoletni predsednik Planinske zveze Slovenije.  Hrvaški časnik Večernji list poroča, da je bil Aleš Ekar poročen z žensko z Murterja, sicer menedžerko hotelske družbe. Imela sta hčerko, ki še ni dopolnila enega leta starosti. 

Med drugim je bil zaposlen v podjetju Merkur International, kjer je bil komercialni direktor, bil pa je tudi vodja več drugih podjetij: Jelovica, Belinka Hrvatska, Color trade, Crhomos barve in laki, Helios Hrvatska, od leta 2019 pa je bil član uprave Iskra Shipyard 1. 

Že včeraj smo poročali, da se je 54-letni Ekar v soboto smrtno ponesrečil na območju priljubljenega smučarskega središča Obertauern. 

Ko so ga prijatelji prijavili kot pogrešanega, je stekla reševalna akcija, v kateri je posredovalo 42 gorskih reševalcev skupaj s psi. Razmere za iskalno akcijo so bile zelo slabe, saj je ob močnem vetru padal tudi sneg, zaradi česar je bila vidljivost slaba, obstajala pa je tudi verjetnost snežnih plazov.

Pogrešanega, sicer dobro opremljenega športnika, so včeraj popoldne našli na območju Seekarecka na 1987 metrih nadmorske višine, kjer so zaznali signal lavinske reševalne naprave.

Ležal je dva metra pod snegom, prisotni zdravnik je smrt 54-letnika razglasil že na kraju nesreče. Avstrijski mediji so včeraj poročali, da je vzrok za nesrečo zelo verjetno ni bil snežni plaz, pač pa padec s skale.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta