V bližini Splita prijeli 29-letnika, ki je povozil policista in zbežal. Uporabiti so morali prisilna sredstva

M.R., Va
01.12.2022 09:20

Najprej so našli njegov avto, za katerega ni imel vozniškega dovoljenja. Policija je zaprla območje okoli njegovega doma, oglasil se je tudi storilčev oče ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vozilo, s katerim je Ivan Božič v Splitu trčil v policista.
PU Splitsko-dalmatinska

Hrvaški policisti so včeraj javno objavili osebne podatke storilca, 29-letnega Ivana Božića, ki je ponoči v Splitu z avtomobilom trčil v 20-letnega policista. Ta je bil pri tem huje poškodovan, storilec pa je odpeljal s kraja in je bil od takrat na begu. V splitski bolnišnici so ob sprejemu policista ugotovili, da ima zlomljena rebra, prelomljeno lopatico, kontuzijo ledvic in poškodbe glave.

Storilčevega volkswagen golfa so policisti našli, njega pa do danes ne. Okoli pol petih v četrtek popoldne so ga v neki hiši v Solinu prijeli specialci in ob tem uporabili prisilna sredstva, je sporočila policija. Pridržali so še tri osebe, ki so bile z iskanim. 

Sinoči je policija popolnoma blokirala Split in preiskovala vsa vozila, je poročal spletni portal Index. Zaradi tega so nastajale dolge kolone. Danes je spletni portal Index poročal, da so policisti pred hišo, v kateri živi Božić, poleg tega naj bi še naprej opravljali nadzor na cestah po mestu. Iz Zagreba so prišli celo pripadniki posebnih policijskih enot, kar kaže, da policija prijetju domnevnega storilca daje res visoko prioriteto.

Že ponoči je policija na območju kraja Solin pri Splitu preiskala več stanovanj in hiš, saj je, kot neuradno poroča časnik Slobodna Dalmacija, dobila več obvestil, kje bi se lahko nahajal Božić. Policija je uradno sporočila le, da aktivno išče 29-letnika. Vse meščane, ki morda vedo, kje bi se lahko Božić skrival, pa je pozvala, naj ji to sporočijo. Hrvaški mediji so poročali, da begunec pri sebi nima mobilnega telefona in ga je zato težje locirati. 

Ivan Božić
Pu Splitsko Dalmatinska

Odzval pa se je tudi oče pobeglega Ante Božić in sina pozval, naj se preda, saj da je to "najbolj pametna rešitev". Begunčev oče je povedal, da je včeraj tekom dneva njegov sin stopil v stik s svojo sestro in da se bo verjetno policistom predal v spremstvu svojega odvetnika, je poročal časnik Slobodna Dalmacija. 

"Boji se maščevanja policistov. To je morda največja prepreka pri njegovi predaji. Takoj je vprašal, kako je nesrečni policist, pri tem pa se opravičeval, da ga je spregledal. Trenutno je najpomembneje, da bo s poškodovanim policistom vse v redu," je za Slobodno Dalmacijo povedal Ante Božić. Dodal je, da je sam stopil v stik z družino poškodovanega policista, ki mu je zagotovila, da je policist bolje, da je začel komunicirati in da njegovo življenje ni več ogroženo. Glede svojega sina pa je povedal, da ima že od rojstva motnjo hiperaktivnosti in pozornosti ter da ni bil nikoli agresiven.

Portal Dalmacija News je objavil, da so Božiću septembra začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi več prometnih prekrškov. Dobil je tudi denarno kazen, odločitev pa še ni pravnomočna. Braniti se bo moral tudi na sodišču, in to zaradi kraje v splitskem Bauhausu spomladi leta 2019. Zaradi velike tatvine ga obravnava tudi sodišče v Šibeniku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta