V naselju, kjer živi premier Marjan Šarec, neznanca odvrgla močnejšo petardo

M.R.
28.08.2019 13:17

Malo po polnoči je bila danes policija obveščena o eksploziji v naselju Šmarca pri Kamniku, v katerem živi tudi predsednik vlade Marjan Šarec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petarde
Sašo Bizjak

Policija je ugotovila, da sta neznanca najverjetneje odvrgla močnejšo petardo v stanovanjsko hišo, na kateri so popokala stekla. Vendar pa pri tem ni kazalo, da bi bil ogrožen predsednik vlade, ki je glede na funkcijo tudi varovana oseba. "Aktivnosti policije glede varovanja potekajo po ustaljenem protokolu oziroma v skladu z zakonom," so sporočili s policije. 
Dodali so še, da v incidentu ni bil poškodovan nihče, preiskavo okoliščin pa policisti nadaljujejo.
Včeraj je bil sicer premier na obisku v Srbiji, a se je do polnoči po naših informacijah že vrnil domov. In premierjevi varnostniki so bili o dogodku obveščeni.
Ker so je v javnosti pojavil namig, da naj bi eksplozija odjeknila okoli 20 metrov od hiše znanega slovenskega poslovneža Joca Pečečnika, smo za odziv prosili tudi njega. Povedal je, da je bil doma že od popoldneva in da ni ničesar slišal in tudi ne videl.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta