V Srbiji prijeli Prekmurca, ki se je pet let skrival pred slovensko in avstrijsko policijo

ČK
11.09.2019 16:40
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tiralica.
Elizabeta Zorman

V Srbiji so v torek prijeli slovenskega državljana, ki se je od leta 2014 skrival pred slovensko in avstrijsko policijo. Vestnik poroča, da je prijeti Walter Horvat iz Andrejcev na Goričkem.
Horvat je bil pred leti lastnik diskoteke Night life v Andrejcih, ukvarjal naj bi se bil še s ponujanjem kreditov in trgovino z nepremičninami. Iz slovenske policije so sporočili, da je Horvat v Sloveniji in Avstriji osumljen storitve več kaznivih dejanj goljufij, s katerimi si je od slovenskih in avstrijskih oškodovancev pridobil skupno premoženjsko korist preko milijona evrov. Zoper njega so slovenska in avstrijska sodišča izdala več evropskih nalogov za prijetje in predajo ter odredila razpis mednarodnih tiralic. V Avstriji je leta 2014 pobegnil iz zapora med prestajanjem petletne zaporne kazni. 
Prijetje je rezultat dobrega sodelovanja med srbskimi, avstrijskimi in slovenskimi enotami kriminalistov za ciljno iskanje oseb in učinkovitega dela kriminalistov Policijske uprave Murska Sobota, navaja Vestnik. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta