V Srbiji še naprej iščejo 12-letnico, ki jo je ugrabil pedofil z vzdevkom Malčanski brivec

M.R.
27.12.2019 11:39

Policija v Srbiji že en teden išče pogrešano 12-letnico, ki jo je ugrabil že večkrat obsojeni pedofil Ninoslav Jovanović, znan tudi kot Malčanski brivec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ninoslav Jovanović oziroma Malčanski brivec
Mup Srbije

Že pred dobrim letom smo poročali, da v vasi Malča, vzhodno od Niša, ljudje trepetajo pred Ninoslavom Jovanovićem, ki se je po prestani kazni spet znašel na prostosti. Leta 2006 je bil obsojen zaradi posilstva dveh mladoletnic (pred tem ju je tudi pobril po glavi)), po 12 letih pa so ga predčasno izpustili iz zapora. Kasneje je bil zaradi nadlegovanja žensk še enkrat zaprt, in sicer za pet mesecev, a je kazen že pred meseci odslužil.

Za ugrabitev skoval načrt

Blic tudi poroča, da je iskanju zaskrbljujoče dejstvo, da je Jovanović tokrat svoje delo dalj časa načrtoval. Predvidevajo, da je dobro poznal pot, po kateri je Monika vsak dan hodila v šolo, in da jo je ugrabil ravno na kraju, kjer ni nobene nadzorne kamere. Tam naj bi jo naložil v vozilo, ki ga je ukradel svoji sestri, in pobegnil po poti proti Malči. Avto je parkiral na tamkajšnjem pokopališču, nato pa naj bi z dekletom pot nadaljeval peš. 
Odpeljal jo je do vnaprej pripravljenega skrivališča v gozdu ob cesti v Malči. Tam naj bi prebila vsaj eno noč, policija pa je delno vkopano skrivališče odkrila šele štiri dni po dekličinem izginotju. V njem so našli šotor, spalno vrečo, sladkarije in Monikin nahrbtnik. 
Policija ves čas zaostaja en korak za Jovanovićem. Ta se očitno giba le po gozdovih, pa še to le ponoči, izogiba se drugih ljudi in očitno ve, kam ga vodi pot. Ko je policija prosila tamkajšnje krajane, naj jo obvestijo, če ga slučajno opazijo, se je javilo več ljudi, ki so ga videli z dekletom na poti ob železniški progi med Malčo in Knjaževcu. 
V Knjaževcu je vdrl v hišo očeta svoje svakinje, v kateri je ob neki priložnosti celo že bil. Dobro je vedel, da v njej ni nikogar, vedel pa je tudi, da so vse okoliške hiše prazne. In v sorodnikovi hiši sta z dekletom prebila najmanj eno noč. Tam sta z dekletom jedla, spala, v hlevu pa so bili najdeni tudi dekličini lasje. Vlomil naj bi še v dve hiši in od tam vzel hrano.
Ko je oče Jovanovičeve svakinje ugotovil, da je bil verjetno Malčanski brivec v njegovi hiši, je za medije dejal, da iz njegove hiše Jovanović ne bi prišel živ, če bi ga tam zalotil. "Pa naj mi potem sodijo," je dodal za medije pred dvema dnevoma. 
Očitno je izvedel, da mu je policija za petami in je spet pobegnil z dekletom. Preiskovalci sumijo, da se v okoliških vaseh skriva v zapuščenih hišah, ki jih na tistem območju ne manjka. Lahko bi bila tudi v gozdu. Policisti tudi menijo, da je dekle ves čas z njim. 

​Poziv očeta in matere

Včeraj sta oče in mati ugrabljene Monike svoji hčerki prek medijev poslala čustveno sporočilo, v katerem jo bodrita, naj bo močna, naj zdrži in da že komaj čakata, da se vrne domov. "Mamin srček, samo pogum in bo že bolje, lažje boš prebrodila vse to, srček mamin. Verjameva v tebe, verjameva, da lahko zdržiš. Naj se on hvali s tem, a ti si močna, srček moj," je povedala mati Aleksandra Kraimanović v posnetku, ki je objavljen tudi na YouTubu. 
{embed_youtube}https://youtu.be/BpOqM1rlS-w{/embed_youtube}

Pred ugrabitvijo k frizerju pripeljal drugo dekle

Ninoslav Jovanović "Malčanski brivec"
Mup Srbije
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta