V Zagorju ob Savi nesreča zaradi prehitre vožnje, dva huje poškodovana

M.R.
02.06.2019 12:23
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Sinoči se je v Zagorju ob Savi okoli 20.15 zgodila nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Policija je ugotovila, da je 18-letni voznik osebnega vozila vozil po glavni cesti od Litije proti Zagorju in pri oznaki 11300, kjer vozišče poteka iz levega v desni zavoj zaradi prehitre vožnje zapeljal desno prek betonskega robnika na travnati usek, kjer je trčil v cestni količek, nato pa zapeljal nazaj na nasprotno smerni pas in tam trčil v vozilo, v katerem je bila 57-letna voznica.
Povzročitelj nesreče in 57-letna voznica sta bila huje poškodovana. Sopotnik 57-letne voznice je utrpel lažje poškodbe.
Preizkus alkoholiziranosti je bil pri obeh voznikih negativen. Policisti še naprej preiskujejo okoliščine ne sreče.

Nezanesljiva vožnja zaradi alkohola

Že v petek pa je več voznikov policijo opozorilo na voznika VW passata, ki je po primorski avtocesti vozil od Loga proti Vrhniki in kazal znake nezanesljive vožnje. Policija ga je ustavila pri Uncu in opravila tudi alkotest, ki je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka kar 0,83 miligrama alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Mopedist padel zaradi alkohola

Malo pozneje v petek pa so ljubljanski policisti na Vodnikovem trgu obravnavali voznika mopeda. Ta je okoli 23.30 zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča in alkoholiziranosti zapeljal ob robnik in padel po tleh. Pri tem je bil lažje poškodovan in so ga odpeljali v ljubljanski klinični center. V litru izdihanega zraka je imel kar 0,94 miligrama alkohola. Med zdravniško oskrbo pa je zmerjal in žalil zdravniško osebje, zaradi česar so mu policisti izdali plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta