Nevarna vožnja: Zamolčali, da je bil pijani voznik policist

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
07.01.2022 07:00

Decembra lani je PU Novo mesto poročala o nezanesljivi vožnji pijanega 56-letnika, ki je tudi povzročil prometno nesrečo. Šele zdaj je razkrito, da kršitelj prihaja iz njihovih vrst. Čaka ga sojenje zaradi nevarne vožnje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Posebni oddelek SDT je proti policistu vložil obtožni predlog. Grozi mu denarna kazen ali zapor do treh let.

Sašo Bizjak

V Krškem se je 23. decembra lani zgodila prometna nesreča z materialno škodo. Policijska uprava Novo mesto je dan po nesreči v javnost poslala poziv očividcem, ki so med 16. uro in 16.30 na relaciji od Brestanice do Krškega in na obvoznici od Hidroelektrarne Krško do Žadovnika opazili nevarno vijuganje črnega passata. Vozil je po nasprotnem pasu, podrl jekleno ograjo, zapeljal na pločnik in ogrožal druge udeležence v prometu. O nevarnem vozniku so razkrili, da gre za 56-letnika, ki so ga policisti izsledili in ustavili pri Žadovniku. Preizkusili so ga z alkotestom in izkazalo se je, da je imel v litru izdihanega zraka kar 0,90 miligrama alkohola.

"Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje in mu odredili strokovni pregled. Voznika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu," je Policijska uprava Novo mesto 24. decembra lani zapisala v sporočilu za javnost. Novica o nesreči v javnosti ni vzbudila posebne pozornosti in je najbrž ne bi vse do danes, če se ne bi izkazalo, da je policija zamolčala podatek, da 56-letnik, ki je tistega decembrskega popoldneva pijan kot čep s passatom vijugal po cesti in ogrožal druge udeležence v prometu, prihaja iz njihovih vrst. O tem sta včeraj prva poročala portala Siol.net in Nova24TV. Ker je nesrečo povzročil policist, smo se z vprašanjem o ukrepih zoper njega obrnili na posebni oddelek specializiranega tožilstva, ki se ukvarja s preiskovanjem in pregonom uradnih oseb s posebnimi pooblastili. Potrdili so, da so zoper uslužbenca policije že vložili obtožni predlog zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu po 1. točki prvega odstavka 324. člena kazenskega zakonika. Za očitano dejanje 56-letniku grozi denarna kazen ali kazen zapora do treh let. (lev)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta