(VIDEO) Da ne bi dobili 500 evrov kazni, si poglejte posnetek nesreče z avtoceste, ki ga je objavil Dars

Miha Raičevič
27.08.2021 16:14
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Družba za avtoceste (Dars) je objavila videoposnetek nesreče, ki se je pred skoraj enim letom zgodila na avtocesti. V nesreči k sreči ni bil nihče poškodovan, sta pa voznika po trčenju storila prekršek, ki je vzel veliko časa drugim voznikom, saj so nato dalj časa nastajali zastoji. 

"Takole sta voznika trčila, in čeprav je nastradala samo pločevina, sta na prehitevalnem pasu čakala na policijo. Za njima pa dolga kolona. To je nevarno in se kaznuje s 500 evri! Pri trku, ko nastane zgolj gmotna škoda, je treba vozila čim prej umakniti z vozišča," so ob tem zapisali. 

O tem namreč govori 110. člen zakona o pravilih cestnega prometa. "Po prometni nesreči mora udeleženec prometne nesreče zavarovati in označiti kraj nesreče, pri prometni nesreči I. kategorije (nesreča, v kateri nastane le materialna škoda, poškodovan pa ni nihče) pa vozilo čim prej odstraniti z vozišča," se glasi del zakona. Za kršitelje tega določila pa je, kot omenjeno, predvidena globa 500 evrov.

Na Darsu so nam še pojasnili, da precej voznikov ravna tako, da kljub temu, da se nikomur nič ne zgodi, vozilo pusti na voznem ali prehitevalnem pasu in čaka na prihod policije. Ob tem pa povzročijo daljše zastoje, ki lahko trajajo tudi še nekaj ur po odstranitvi posledic nesreče. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta